Υλικά

2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά γλ.ζάχαρη
1 κουταλιά γλ. αλάτι
1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2μιση φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
700 γρ. Φέτα

Εκτέλεση

Σε λεκανίτσα λίγο χλιαρό νερό βάζω τα δύο φακελάκια μαγιάς της ζάχαρη και λίγο αλεύρι.
Ανακατεύω λίγο και αφήνω 10 λεπτά.

Προσθέτω και τα υπόλοιπα να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. (Προσθέστε λίγο νερό ή λίγο ελαιόλαδο παραπάνω ή αλεύρι με το μάτι αν χρειαστεί).
Σκεπάζω με μία πετσετούλα και αφήνω για 30 λεπτά.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη σε μέγεθος μέτριας γροθιάς τα φύλλα(δεν χρειάζεται δεξιοτεχνία)να γίνουν όσο μια ανοιχτή παλάμη.Παίρνω δύο
και ανάμεσα βάζω την τριμένη φέτα την οποία την είχα θρυμματίσει με πηρούνι σε ένα πιάτο με λίγο ελαιόλαδο. κλείνω με τα δάχτυλα γύρω-γύρω.

Τηγανίζω σε ελαφρύ λάδι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές.
Σε αυτή τη δόση βγαίνουν περίπου 8 μεγάλα τηγανόψωμα.
Και κάποιες φορές βάζω 500 γραμμάρια φέτα και 200 γραμμάρια κριτική γλυκιά μυζήθρα και τα θρυμματίζω μαζί.

Η Συνταγή είναι της κας Karolina Mega

Προηγούμενο άρθροΤορτελίνια σουφλέ
Επόμενο άρθροΜπριάμ Κατσαρόλας: Μια Γεύση που Συγκλονίζει