Τυρένιες μπαλίτσες

Ψάχνετε για ένα σνακ που είναι νόστιμο, χορταστικό και ιδανικό για την παραλία; Τότε, οι τυρένιες μπαλίτσες είναι η τέλεια επιλογή!

Αυτές οι μικρές μπουκίτσες είναι γεμάτες με τυρί και μυρωδικά, τυλιγμένες σε φρυγανιά για μια τραγανή υφή. Είναι εύκολες στην προετοιμασία και μεταφέρονται πανεύκολα, καθιστώντας τες ιδανικές για μια ημερήσια εκδρομή στην παραλία.

Υλικά:

500 γρ αλεύρι γοχ
1 μπέικιν
1 γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ λιπαρή ουσία (βάζω 50 γρ βούτυρο λιωμένο και 100 γρ ηλιέλαιο)
300 γρ φέτα
2 αυγά
Πιπέρι
Λίγο αλάτι
Για το άλειμμα:
1 αυγό
Σουσάμι
Παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Ζυμώνω ελάχιστα μέχρι να έχω ζύμη που να πλάθεται. Φτιάχνω μικρές μπαλίτσες και τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι και παπαρουνόσπορο και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι οι τυρένιες μπαλίτσες να ροδίσουν.
Τόσο απλά… τόσο εύκολα… τόσο γρήγορα!!!

Η Συνταγή είναι της κας Siarka Sofia

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χιονομπαλίτσες σιροπιαστές

Υλικά

1 Spry 350γρ(φυτικό βούτυρο )
2 ποτ ζάχαρη
6 αυγά

1/2 ποτηράκι ανθόνερο
1 βανίλια
8 ποτ.αλευρι ζαχαροπλαστικής

Σιρόπι:
4 ποτ νερό
4 1/2 -5 ποτ ζάχαρη
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ το βουτυρο και την ζαχαρη
Ριχνουμε τα αυγα ενα ενα στο μίξερ και χτυπάμε καλά να γίνει σαν σαντιγί.
Στην συνεχεια το ανθοτερο και την βανίλια και χτυπάμε
Συνεχιζουμε με το αλευρι και το μπεικιν παουντερ κοσκινισμενο και ανακατευουε.
Το βάζουμε λίγο λίγο στο μίξερ. Στο τέλος ζυμώνουμε με το χέρι.
Κάνουμε μπαλίτσες. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βρασει 4-5 λεπτά.
Ζεστες οι χιονομπαλίτσες κρύο το σιρόπι. Για να δούμε αν τράβηξα σιρόπι τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα.
Πασπαλίζουμε με ιντοκάρυδο. Θα χρειαστούμε 300γρ.ιντοκάρυδο.
Βάζουμε σε τάπερ, βάζουμε μια στρώση λαδόχαρτο και μετά την επόμενη στρώση. Όταν κρυώσουν κλείνουμε το τάπερ.

Καλή επιτυχία!!!

H Συνταγή είναι της Despo Ermogenous

Προηγούμενο άρθροKοτόπιτα της Β.Ηπείρου
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο Κέικ με Ταχίνι και Μυρωδικά: Γεύση και Υφή που Ξεχωρίζουν!