Υλικά:

500 γρ φύλλα κρούστας και ζαχαροπλαστικής
350 γρ τυρί
4 αυγά
180 γρ γιαουρτι
180 ml ανθρακούχο νερό
90 ml. λαδι

Παρασκευή:

Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρίβουμε λιγότερο τυρί σε κάθε φύλλο. Σουρώστε κάθε φύλλο α και τακτοποιήστε σε ένα ταψί 25 • 35 εκ.ή στρογγυλό,

με χαρτί στο κάτω μέρος. Φτιάξτε κάθε φύλλο με τον ίδιο τρόπο και τακτοποιήστε στο δίσκο, συμπιέζοντας την προηγούμενη.

Πρέπει να μαζέψετε όλα τα φύλλα!

Δείτε επίσης: Η τέλεια σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, βήμα-βήμα!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αυγά, γιαούρτι, ανθρακούχο νερό, λάδι. Με αυτό το μείγμα, βρέξτε τα φύλλα στο ταψί, προσπαθώντας να το ρίξετε παντού, ομοιόμορφα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρόπιτα Σουφλέ

Τυρόπιτα Σουφλέ

Υλικά

• 750 ml γάλα ολόπαχο
• 500 γρ. φέτα 
• 300 γρ. κασέρι 
• 200 γρ. γραβιέρα Νάξου, αμφιλοχίας ή Μετσόβου
• 3-4 αυγά χατζέλη (μυτιληνιά)
• ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (λεπτό, όχι χωριάτικο)

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα τυριά στο χονδρό του τρίφτη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση του ταψιού, λαδώνοντας μόνο τα δύο πρώτα.
Αδειάζουμε το μισό μίγμα τυριών.
Απλώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε και τα υπόλοιπα τυριά.
Συνεχίζουμε με 4 φύλλα ακόμα.
Χαράζουμε τα φύλλα, κόβοντας τη στεγνή τυρόπιτα σε μερίδες/τετράγωνα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά με το γάλα.
Περιλoύουμε τη τυρόπιτα με το μίγμα αυγών/γάλακτος.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες ή αποβραδίς.
Βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε τη κρύα τυρόπιτα σε κρύο φούρνο, όχι προθερμασμένο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς C, για μία ώρα και μετά για μισή ώρα στους 200, μέχρι να στεγνώσει και να ροδοκοκκινίσει.Προσοχή όμως, ο κάθε φούρνος και το κάθε φύλλο είναι διαφορετικά και πρέπει να είστε όταν τελειώνει το ψήσιμο και προσεκτικοί. Αν η τυρόπιτα δηλαδή δεν έχει ψηθεί καλά από κάτω, ανάψτε την κάτω αντίσταση και δώστε της λίγο επιπλέον χρονο στους 200 βαθμούς, φυσικά επιβλέποντάς την!!!
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν κόψουμε.

Καλή Επιτυχία