Τυροπιτάκια μπουκίτσες κουρού

Υφή:

  • Κουρουχτά και τραγανά εξωτερικά, με βουτυράτη υφή που λιώνει στο στόμα.
  • Η ζύμη είναι λεπτή και τρυφερή, αγκαλιάζοντας ιδανικά τη γέμιση.

Γεύση:

  • Πλούσια γεύση τυριού, με αλμυρές νότες που ισορροπούν τέλεια με το βούτυρο.
  • Η προσθήκη μπαχαρικών ή μυρωδικών (π.χ. ρίγανη, πιπέρι) μπορεί να δώσει μια πιο πικάντικη γεύση.

Εμφάνιση:

  • Χρυσαφένια και λαχταριστά, ιδανικά για ορεκτικό ή γρήγορο σνακ.
  • Μπορούν να διακοσμηθούν με σουσάμι, μαυροκούκι ή ρίγανη για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για αρχάριους μάγειρες.
  • Προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά γούστα (π.χ. προσθήκη διαφορετικών τυριών ή μυρωδικών).
  • Μπορούν να φτιαχτούν σε μεγάλη ποσότητα και να φυλαχθούν στην κατάψυξη.

Συνολικά:

Τα τυροπιτάκια μπουκίτσες κουρού αποτελούν μια εύκολη, γευστική και οικονομική επιλογή για ορεκτικό ή σνακ. Η τραγανή ζύμη και η πλούσια τυρένια γέμιση τα καθιστούν αγαπητά σε μικρούς και μεγάλους.

Επιπλέον:

  • Δοκιμάστε να προσθέσετε στη γέμιση πιπεριές, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά.
  • Για πιο γλυκιά εκδοχή, μπορείτε να γεμίσετε τα τυροπιτάκια με μερέντα ή σοκολάτα.

Συστατικά

Ζύμη
1 αυγό
200 γρ. στραγγισμένο γιαούρτι
130 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
500g αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι (ό,τι έχετε)

Γέμιση
300 γρ. φέτα
100 γρ. τυρί
100 γρ. τυρί κρέμα
1 αυγό
Πιπέρι
Αποξηραμένη μέντα

1 κρόκος αυγού για επάλειψη
Σουσάμι

Μέθοδος

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.
Ανοίξτε τη ζύμη και κόψτε την σε κύκλους με ποτήρι.
Γεμίστε με τη γέμιση και κλείστε καλά.
Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο και προσθέτουμε το σουσάμι.
Ψήστε στους 190°C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Georgia Kasti

Προηγούμενο άρθροΑλμύρα ρολάκια…Η πιο γρήγορη συνταγή για κολατσιό!
Επόμενο άρθροΧταπόδι ξιδάτο με μελιτζάνες και πιπεριές Φλωρίνης 🌶️🌶️