Κιμαδοπιτάκια με σουσάμι

Μια μπουκιά γεμάτη νοστιμιά!

Αυτά τα κιμαδοπιτάκια με σουσάμι είναι απλά υπέροχα. Η ζύμη είναι τραγανή και φουσκωτή, ενώ η γέμιση από κιμά είναι πικάντικη και γευστική. Το σουσάμι προσθέτει μια ωραία πινελιά κροκάν και γεύσης.

Ενθουσιάστηκα με την ποιότητα και τη φρεσκάδα των υλικών. Η ζύμη ήταν φρεσκοφτιαγμένη και αέρινη, ενώ ο κιμάς ήταν καλοψημένος και ζουμερός.

Το σουσάμι ήταν ωραίο και προσέθετε μια ωραία γεύση καρυδιού.

Τα κιμαδοπιτάκια είναι ιδανικά για σνακ ή για μεσημεριανό. Ήταν χορταστικά και νόστιμα, και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους!

Υλικά

για τη ζύμη:
700-800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
200 γραμμάρια βιτάμ σε κυβάκια
1 αυγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Χλιαρό νερό

για τη γέμιση:
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Επιπλέον:
Σουσάμι
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το γιαούρτι, το βιτάμ και το αυγό.
Ζυμώστε με τα χέρια σας ή με μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Προσθέστε χλιαρό νερό σιγά σιγά, αν χρειαστεί.
Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση:

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
Κόψτε δίσκους με ένα ποτήρι ή κουπατ.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε δίσκο.
Διπλώστε τα πιτάκια σε μισοφέγγαρο ή κλείστε τα με πιρούνι.
Αλείψτε τα πιτάκια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε τα πιτάκια για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Προηγούμενο άρθροΜοσχοβολυστός Χαλβάς Λεμονιού: Το τέλειο γλυκό για κάθε στιγμή!
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα Βεντάλια: Πλούσια γεύση με δύο γεμίσεις!