Τυροπιτάρια

Δεν μπορώ να αντισταθώ…

Συστατικά:

Κεφίρ – 200 ml.
Σόδα (σβήνουμε με ξύδι) – 0,5 κουτ. γλ
Αλάτι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι (στη ζύμη) – 500 gr.
Αλεύρι – 150 γρ
Φέτα τριμμένη – 200 g
Κεφαλοτύρι – 120–150 g
Σκόρδο – 2 σκελίδες
ηλιέλαιο – για τηγάνισμα

Μαγείρεμα:

Αρχικά, ετοιμάστε τη ζύμη.
Για να το κάνετε αυτό, βάλτε αλάτι, ζάχαρη και ενυδατωμένη σόδα στο κεφίρ, ανακατέψτε με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σε δοσεις, μην σταματήσουμε να δουλεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει πυκνή η ζύμη.
Το μεταφέρουμε στο τραπέζι με αλεύρι, ζυμώνουμε την ζύμη. Το βάζουμε σε σακούλα ή το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε
για 15-20 λεπτά.

Για τη γέμιση:
Πάρτε οποιοδήποτε σκληρό τυρί, τρίψτε το στον ψιλό τρίφτη. Προσθέστε φέτα, δύο σκελίδες σκόρδο, περασμένες από μια πρέσα.
Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση. Μπορεί να σας φαίνεται ότι είναι δύσκολο, είναι πηχτό και στεγνό, αλλά μετά από λίγα λεπτά θα
πάρετε μια πυκνή αρωματική μάζα. Χωρίζουμε τη γέμιση σε 4 μέρη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη. Ανοίξτε κάθε μέρος σε ρολό, περίπου 5 mm. Βάζουμε τη γέμιση στην άκρη της ζύμης, μοιράζουμε προσεκτικά τα τυρια.
Καλύψτε με το δεύτερο μισό της ζύμης, κολληστε την άκρη σφιχτά. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πολύς αέρας μέσα.
Πιέζετε με τα χέρια σας ή ανοίγετε λίγο την έτοιμη πίτα με έναν πλάστη.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μισό ποτήρι βούτυρο, βάζουμε δύο πίτες και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε από την άλλη πλευρά.
Το τυροπιταρι είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Ольга Зелёная

Προηγούμενο άρθροΠέστροφα λαδορίγανη με μπούκοβο
Επόμενο άρθροΕύκολη Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι, αφράτη και ζουμερή.