Κέικ Κακάο
Απλό, γρήγορο, ελαφρύ, χωρίς περίεργα υλικά. Αρέσει σε όλους

Τι θα χρειαστούμε:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
450 γρ. ζάχαρη λευκή ζάχαρη
225 γρ. βούτυρο
200 γρ. γάλα
3 αυγά
3 λουβιά βανίλια
4 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

Πως το κάνουμε:

Βγάζουμε όλα τα υλικά εκτός ψυγείου για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
Μετά ρίχνετε ένα – ένα τα αβγά.
Προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες.
Χτυπάμε για 2 λεπτά μεσαία ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50′ με 60′ περίπου.

ΠΗΓΗ: chocosplash.gr

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣπανάκι Ογκρατέν