Δείτε επίσης: Ανάποδο Κέικ με ροδάκινα | Κέικ Σοκολάτας με Κεράσια…εύκολο και γρήγορο πολύ

Ανάποδο Κέικ Φράουλας

Ένα ανεπανάληπτο υγρό κέικ με φρέσκες εκρήξεις φράουλας στο εσωτερικό του!! Ανεπανάληπτο!!

ΥΛΙΚΑ :

Για τις φράουλες
800 γρ. φράουλες, ώριμες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Ξηρά συστατικά
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ. ζάχαρη, κατά προτίμηση άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Υγρά συστατικά
1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
3 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώστε ελαφρά και στρώστε με λαδόκολλα μια
αποσπώμενη φόρμα για κέικ 22 – 24 cm.
Κόψτε περίπου τα 2/3 των φραουλών σε λεπτές φέτες έως ότου έχετε 3 φλιτζάνια φέτες. Τοποθετήστε σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι καλαμποκιού.
Ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες φράουλες (θα πάρετε περίπου 2 φλιτζάνια) και βάλτε σε ξεχωριστό μπολ.
​​Προσθέστε τις δυο κουταλιές αλεύρι.
Τοποθετήστε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη στο ταψί. Ανακατέψτε και απλώστε σε όλη τη βάση.
Απλώστε τις φέτες φράουλας πάνω από τη βάση του ταψιού.
Τοποθετήστε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε ελαφρά.
Τοποθετήστε τα υγρά υλικά σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά. Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Αναποδο κέικ Φράουλας

Απλώστε πάνω από τις φέτες φράουλας λίγο παραπάνω από το μισό μίγμα. Απλώστε τις περισσότερες από τις ψιλοκομμένες φράουλες. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μίγμα και τις υπόλοιπες φράουλες.
Βάλτε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 50 – 60 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Η κορυφή θα πρέπει να έχει ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε τις πλευρές και τοποθετήστε το σε ένα ράφι για να κρυώσει για 1,5 ώρα.
Τοποθετήστε προσεκτικά το κέικ σε μια πιατέλα. Αφαιρέστε τη βάση και βγάλτε το χαρτί
(χρησιμοποιήστε μαχαίρι για βοήθεια, εάν απαιτείται).
Βάλτε τη μαρμελάδα σε ένα μικρό μπολ. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και απλώστε πάνω από το κέικ.
Ψύξτε εντελώς το κέικ πριν το σερβίρετε. Είναι τέλειο!! Δοκιμάστε το!!

Δείτε επίσης: Ανάποδο Κέικ με ροδάκινα | Κέικ Σοκολάτας με Κεράσια…εύκολο και γρήγορο πολύ

ΠΗΓΗ: recipetineats.com

Προηγούμενο άρθροΑνάποδο Κέικ με ροδάκινα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο σε σάλτσα Κρασιού…πολύ ζουμερό