Υλικά:

600 γρ μοσχαρίσιο συκώτι
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κρεμμύδια
50 γραμμάρια μαϊντανού
Αλάτι
Πιπέρι
50 γραμμάρια βούτυρο
4-5 πατάτες
100 ml λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφαιρέστε το δέρμα-υμένα, Κόβουμε σε φέτες 1 εκ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα, Βουτάμε το συκώτι στο αλεύρι, Τηγανίζουμε από τη μία πλευρά σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά
Αναποδογυρίζουμε το συκώτι και τηγανίζουμε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά μολις ειναι ετοιμα βγαζουμε σε ενα πιατο
Προσθέστε τη δεύτερη μερίδα συκωτιού στο τηγάνι και τηγανίστε από τη μία πλευρά για 2 λεπτά ρίξτε αλάτι και πιπέρι
Γυρίστε και τηγανίστε για άλλο 1 λεπτό και πάλι αλατι πιπέρι

Διαλυμουμε σε ένα πιατο τα κρεμμυδια που τα εχουμε κοψει σε μισοφέγγαρα
Κοβουμε τον μαιντανό σε ένα μπολάκι με το χερι τα φυλλα

Μολις ειναι ετοιμο το συκώτι ρίχνουμε μεσα στο τηγανι τα κρεμμυδια με το βουτυρο και ανακατευουμε καλα συνεχεια και με τα απο λιγο ριχνουμε και το μαιντανο και προσθετουμε και τα υπολοιπα κομματια συκωτιου που ειχαμε βγαλει απο την πρωτη παρτιδα μαγειρευουμε όλα μαζι μεχρι να καραμελωσουν τα κρεμμυδια

Στην συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 100 ml λάδι και το ζεσταίνουμε καλά και προσθέτουμε τις πατάτες τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και τις ανακατεύουμε περιστασιακά να γίνουν τραγανές
αυτό θα μας πάρει Περίπου 10 λεπτά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν
Τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια και τις αλατίζουμε
Ξεκινάμε το σερβίρισμα βάζουμε το συκώτι σε ένα πιάτο μαζί με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές ψητές μελιτζάνες…χωρίς κρέας
Επόμενο άρθροΤο τέλειο και γρηγορο φαγητό για το καλοκαίρι μετά το μπάνιο σας