Μοσχαρίσιο συκώτι

Απαλό σαν βούτυρο Μοσχαρίσιο συκώτι. Το κρέας λιώνει στο στόμα και το κρεμμύδι και το σκόρδο του δίνουν ένα επιπλέον άρωμα. Συνταγή σε 15 λεπτά. Μια σπεσιαλιτέ που ετοιμάζουμε με χαρά.

Υλικά:

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
αλεύρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μοσχαρίσιο συκώτι
✅ Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκορδο
✅ Τυλίγουμε σε αλεύρι τις φέτες συκωτιού και τηγανίζουμε με λάδι για 5 λεπτά και από τις δυο πλευρες.
✅ Αφαιρούμε το συκώτι απο το τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά
✅ Επιστρέφουμε το συκώτι και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο
✅ Τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά
✅ Αλατοπιπερώνουμε όταν ψηθεί το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε.

Πραγματικά πολύ απλή συνταγή και ακαταμάχητα νόστιμη.

Καλή όρεξη

Δείτε το βίντεο της συνταγής Kuhinja za 10

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Νόστιμη συνταγή για συκώτι!

Υλικά

600 γρ μοσχαρίσιο συκώτι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ.γλ Ζάχαρη
1 κουτ.γρ αλάτι
0,5 κουτ.γλ σόδα
1 κρεμμύδι
λάδι
Καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το συκώτι, το στεγνώνουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το σκόρδο, περασμένα από μια πρέσα. Ρίχνουμε τα κομμάτια συκωτιού με το μείγμα που προκύπτει
και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μισούς δακτυλίους, σε μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου. Απλώστε σε ένα πιάτο.

Τυλίξτε κάθε μαριναρισμένο κομμάτι συκωτιού σε καλαμποκάλευρο και βάλτε στο τηγάνι στο οποίο τηγανίστηκε το κρεμμύδι. Προσθέστε λίγο λάδι και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να
ροδίσουν (3 λεπτά από κάθε πλευρά).
Όταν ροδίσει ομοιόμορφα το συκώτι, το πασπαλίζουμε με τηγανητά κρεμμύδια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Ελέγχουμε την ετοιμότητα κόβοντας ένα κομμάτι.

Αν δεν υπάρχει ροζ μέσα, τελειώσατε!

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα σε 15 λεπτά – Η πιο απλή συνταγή για τυρόπιτα στον φούρνο.
Επόμενο άρθροΝτοματόπιτα νόστιμη με αφράτη ζύμη.