Πουτίγκα Ψωμιού

Συστατικά

450γρ ψωμί (κατά προτίμηση μια μέρα ή δύο παλιό), κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι (110 g) καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (100g) ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/4 κουταλάκις αλεσμένο μοσχοκάρυδο
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γαλακτος
3 μεγάλα αυγά
2 κρόκους αυγού
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές αναλατο βούτυρο, λιωμένο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Απλώστε τους κύβους ψωμιού ομοιόμορφα σε ένα πυρέξ,

στη συνέχεια ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να στεγνώσει καλά, ανακατευοντας μια φορά στα μισά του χρόνου, περίπου 10 λεπτά συνολικά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει.
Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί καστανή ζάχαρη, λευκή ζάχαρη, κανέλα και μοσχοκάρυδο .
Ανακατέψτε τα αυγά και τους κρόκους αυγών μέχρι να συνδυαστούν.

Στη συνέχεια ρίξτε μέσα και χτυπήστε το γάλα, κρέμα γάλακτος και εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να συνδυαστούν καλά.


Τοποθετήστε τα κύβους ψωμιού σε ένα μεγάλο μπολ , ρίξτε το μείγμα γάλακτος από πάνω, και στη συνέχεια, ανατέψτε το μείγμα με μια λαστιχένια σπάτουλα για να επικαλυφθεί. Αφήστε το μέχρι να απορροφηθεί το μείγμα γάλακτος, ανακατευοντας περιστασιακά, περίπου 15 – 30 λεπτά.
Απλώστε  λιωμένο βούτυρο σε ένα πυρέξ (περίπου 20 χ 30 εκ). Ρίξτε το μείγμα ψωμιού στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 150 βαθμούς μέχρι να σφίξει το κέντρο του κέικ, περίπου 50 – 65 λεπτά.


Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας ή βανίλιας και σαντιγί εάν επιθυμείτε.

Πηγή συνταγής:  Cooking Classy

Προηγούμενο άρθροΕύκολη Συνταγή για Ψητά Μήλα
Επόμενο άρθροΤο Γνήσιο Κέικ Μήλου