Μερίδες 6

Συστατικά 🛒

Βάζο (200g) λιαστές ντομάτες σε λάδι
Βάζο (150g) ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες
3/4 κούπας γιαούρτι
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
700g Ντομάτες σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού Αποξηραμένος βασιλικός
500g Χωρίς κόκαλα μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς
500g Τορτελίνια
4 φλιτζάνια τεμαχισμένα τυριά

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C.
Ψεκάστε ελαφρά ένα πυρεξ με λάδι.
Μαγειρέψτε τα τορτελίνια για μόλις 5 λεπτά. Στραγγίξτε και μεταφέρετε στο προετοιμασμένο πυρεξ
Προσθέστε 2 φλιτζάνια από το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε.
Από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες βγάλτε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και χρησιμοποιήστε το για να μαγειρέψετε
το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι. Αφαιρέστε και προσθέστε το κοτόπουλο στα τορτελίνια.
Σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι χτυπήστε τις λιαστές ντομάτες με το λάδι, τις ψητές πιπεριές, το γιαούρτι, το σκόρδο,
το ζωμό κοτόπουλου, τις ντομάτες σε κύβους και το βασιλικό.
Το τελικό προϊόν θα πρέπει να είναι παχύρρευστο σαν σάλτσα σπαγγέτι.
Περιχύστε το κοτόπουλο και τα τορτελίνια και ανακατέψτε αργά.
Τοποθετήστε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο ανάμεικτο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήστε στο φούρνο για 30-45 λεπτά,
μέχρι να ψηθούν τα τορτελίνια. Αφαιρέστε από το φούρνο και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συστατικά
500 g τορτελίνια
800 γρ. Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
3 κσ κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια τυριού μοτσαρέλα τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες
Φτιάξτε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία και ότνα είναι έτοιμα τα στραγγίζω πολύ καλά.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με την κρέμα. Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά.
Τοποθετήστε το ήμισυ του μείγματος σε ένα λαδωμένο πυρεξ.  Βάλτε το μισό τυρί μοτσαρέλα πάνω του και πασπαλίζετε με μια κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.
Τοποθετήστε το άλλο μισό από το μίγμα τορτελίνια στο πυρεξ. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνετε τα τορτελίνια στο φούρνο 200 C για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου το τυρί λιώσει και κάνει φυσαλίδες.

www.kitchennostalgia.com

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες με ντοματίνια..Ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο νηστίσιμο πιάτο
Επόμενο άρθροΣουφλέ με μπεσαμελ και σπανάκι