Τραχανοπιτα!

Η τραχανόπιτα είναι μία παραδοσιακή ελληνική πίτα , που φτιάχνεται με τραχανά, αυγά, βούτυρο και, ανάλογα με την περιοχή, με διάφορα άλλα υλικά, όπως φέτα, μανιτάρια, σπανάκι ή κρεμμύδι.

Είναι ένα πιάτο που μπορεί να καταναλωθεί είτε ως κύριο γεύμα είτε ως ορεκτικό. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ασβέστιο, ενώ είναι και σχετικά χαμηλό σε θερμίδες.

Η γεύση της τραχανόπιτας είναι μοναδική και διακριτική. Ο τραχανάς δίνει στο πιάτο μια ελαφρώς όξινη γεύση, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά.

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά από σιτάρι
1/2 λίτρο γάλα
2 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
λίγο ανθότυρο
400 γραμ φέτα
Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση

Zεσταίνω to γάλα βάζω τον τραχανά λίγο αλάτι και το άφησα mια ώρα να φουσκώσει ο τραχανάς
Mετά έβαλα τ’ αυγά το λάδι ένα φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι λίγο ανθότυρο και την φέτα λίγο πιπέρι.
Ψήνω μια ώρα στον αέρα στους 180 βαθμούς

Καλή Απόλαυση !!! ❤️💋

Η Συνταγή ειναι της Ασημινα Σταθης Κατρανης

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πεντανόστιμη τραχανόπιτα..!!!😋😋

τραχανόπιτα

Υλικά:

2 κούπες του τσαγιού κολοκύθι τριμμένο και στυμένο
2 κούπες του τσαγιού τραχανά γλυκός
4 αυγά
700 γρ.γάλα
1 κούπα φέτα (ή και παραπάνω..)
Μισή κούπα λάδι
Μισό μπέικιν

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και τα αφήνουμε 20 λεπτά.
Ρίχνουμε λάδι και λίγο σιμιγδάλι σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας και στρώνουμε το μείγμα.
Λίγο λαδάκι από πάνω…και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο
Επόμενο άρθροΙταλικά ψωμάκια με γαρύφαλο, κανέλα , μοσχοκάρυδο