Tres Leches το αγαπημένο μου επιδόρπιο όλων των εποχών

Δείτε επίσης: Γευστικό Κέικ με Ροδάκινα σε Κρεμώδη Βάση | Υπέροχο κέικ με κρέμα και σοκολάτα

Συστατικά

Κέικ
5 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας άρωμα βανίλιας

Μείγμα Γάλακτος
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια

Σαντιγί
1 ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Κέικ
Διαχωρίστε τους κρόκους αυγού από τα ασπράδια, και στη συνέχεια χτυπήστε τα ασπράδια με ένα μίξερ μετά από 30 δευτερόλεπτα χτυπήματος προσθέστε ένα τέταρτο φλιτζάνι ζάχαρη σε αυτό και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι τα ασπράδια των αυγών να σφίξει.
Προσθέστε το υπόλοιπο της ζάχαρης στους κρόκους των αυγών και κτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Βάζουμε το αλεύρι στο μείγμα των κρόκων και προσθέτουμε το γάλα στο και ανακατευουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε το μπεικιν παουντερ και το εκχύλισμα της βανίλιας και ανακατευουμε.

Ανακατέψτε τα ασπράδια στο μείγμα του κρόκου.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Τοποθετήστε το στο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέικ, το οποίο πρέπει να βγει καθαρό.

Μείγμα Γάλακτος
Χτυπήστε με ένα σύρμα τα συστατικά γάλακτος σε ένα μπολ.

Επικάλυψη με το μείγμα γάλακτος

Βγάλτε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τρυπήστε το κέικ πάνω από 50 φορές με ένα πιρούνι, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα γάλακτος πάνω από το κέικ και αφήστε το να μουλιάσει.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Επικάλυψη με σαντιγί

Χτυπήστε κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια μαζί μέχρι να παχιά. Απλώστε από πάνω από το κέικ και πασπαλίστε με κανέλα. Φροντίστε και διατηρήστε το κέικ στο ψυγείο, απολαύστε!

Δείτε επίσης: Γευστικό Κέικ με Ροδάκινα σε Κρεμώδη Βάση | Υπέροχο κέικ με κρέμα και σοκολάτα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα
Επόμενο άρθροOreo CheeseCake φούρνου