Τυροκροκέτες Χρυσαφένιες, τραγανές εξωτερικά, ζουμερές και τυρένιες στο εσωτερικό αποτελούν έναν ακαταμάχητο πειρασμό που δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί.
Μπορείτε να σερβίρετε τις Τυροκροκέτες με σάλτσα ντομάτας, τζατζίκι ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σας. Μπορείτε επίσης να τις γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
Υλικά:
- Τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γκούντα): 300 γρ
- Τυρί φέτα θρυμματισμένη: 100 γρ
- Αυγό: 1
- Γάλα: 2 κουταλιές της σούπας
- Αλεύρι: 3 κουταλιές της σούπας
- Μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Πιπέρι: 1 πρέζα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τα τριμμένα τυριά, τη θρυμματισμένη φέτα, το αβγό, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι.
- Ζεστάνετε ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ή φριτέζα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (περίπου 180°C).
- Πλάθετε το μείγμα σε μικρές μπάλες (περίπου 2-3 εκατοστά σε διάμετρο).
- Ρίξτε προσεκτικά τις τυροκροκέτες στο ζεστό λάδι και τηγανίστε τες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα (περίπου 2-3 λεπτά).
- Βγάλτε τες από το λάδι και τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να απομακρυνθεί η περίσσεια λαδιού.
- Σερβίρετε τες ζεστές και απολαύστε τες!
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο μείγμα, όπως ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίγανη ή πιπεριές Φλωρίνης.
- Αν θέλετε, μπορείτε να πανάρετε τες τυροκροκέτες σε φρυγανιά τριμμένη πριν τις τηγανίσετε.
- Φροντίστε η θερμοκρασία του λαδιού να είναι κατάλληλη, για να μην καούν οι τυροκροκέτες εξωτερικά και να μείνουν ωμές στο εσωτερικό.
- Μπορείτε να τις ψήσετε και στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά.
H Εκτέλεση είναι της κας Natasa Cuka