Τυροκροκέτες Χρυσαφένιες, τραγανές εξωτερικά, ζουμερές και τυρένιες στο εσωτερικό αποτελούν έναν ακαταμάχητο πειρασμό που δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί.

Μπορείτε να σερβίρετε τις Τυροκροκέτες με σάλτσα ντομάτας, τζατζίκι ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας σας. Μπορείτε επίσης να τις γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

Υλικά:

  • Τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γκούντα): 300 γρ
  • Τυρί φέτα θρυμματισμένη: 100 γρ
  • Αυγό: 1
  • Γάλα: 2 κουταλιές της σούπας
  • Αλεύρι: 3 κουταλιές της σούπας
  • Μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπέρι: 1 πρέζα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τα τριμμένα τυριά, τη θρυμματισμένη φέτα, το αβγό, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι.
  2. Ζεστάνετε ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ή φριτέζα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (περίπου 180°C).
  3. Πλάθετε το μείγμα σε μικρές μπάλες (περίπου 2-3 εκατοστά σε διάμετρο).
  4. Ρίξτε προσεκτικά τις τυροκροκέτες στο ζεστό λάδι και τηγανίστε τες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα (περίπου 2-3 λεπτά).
  5. Βγάλτε τες από το λάδι και τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να απομακρυνθεί η περίσσεια λαδιού.
  6. Σερβίρετε τες ζεστές και απολαύστε τες!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο μείγμα, όπως ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίγανη ή πιπεριές Φλωρίνης.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πανάρετε τες τυροκροκέτες σε φρυγανιά τριμμένη πριν τις τηγανίσετε.
  • Φροντίστε η θερμοκρασία του λαδιού να είναι κατάλληλη, για να μην καούν οι τυροκροκέτες εξωτερικά και να μείνουν ωμές στο εσωτερικό.
  • Μπορείτε να τις ψήσετε και στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά.

H Εκτέλεση είναι της κας Natasa Cuka

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι με καρύδια: Η τέλεια ισορροπία τραγανού και σιροπιασμένου!
Επόμενο άρθροΓίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο: Μελωμένοι και καλοψημένοι!