Τζατζίκι
Το τζατζίκι με αρωματικά βότανα είναι ένα δροσερό και γευστικό πιάτο. Η συνδυασμένη γεύση του γιαούρτιου, του αγγουριού και των αρωματικών βοτάνων δημιουργεί έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.
Το τζατζίκι συνήθως σερβίρεται ως συνοδευτικό σε πολλά πιάτα, όπως κρεάς, κεφτεδάκια και πίτες.
Είναι ιδανικό για να δροσίσει τον ουρανίσκο και να προσθέσει φρεσκάδα στο γεύμα σας. Απολαύστε το τζατζίκι με αρωματικά βότανα για μια νόστιμη και δροσερή εμπειρία!
Συστατικά :
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 αγγούρι (το μακρύ)
1 σκελίδα σκόρδο (προσθέστε κι άλλη αν σας αρέσει πιο δυνατή η γευση)
2 κλωναράκια μέντα
Ένα μικρό κλωναράκι άνηθο
Μια πρέζα μαντζουράνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Αλατοπίπερο.
Μέθοδος:
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε δύο μέρη κατά μήκος αφαιρούμε τους κεντρικούς σπόρους (σημαντικό βήμα).
Τρίψτε το στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη αν προτιμάτε το πιο χωριάτικο στυλ, αλλιώς με τις στενές τρύπες.
Αφήστε το να στραγγίξει καλά για τουλάχιστον μια ώρα σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και ένα βάρος από πάνω για να φύγει
το περιττό νερό.
Στη συνέχεια στύβουμε το αγγούρι και το τοποθετούμε σε ένα δοχείο, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο (σχεδόν σαν
κρέμα), τον δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένο, τη μαντζουράνα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, τα ενσωματώνουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για
τουλάχιστον μία ώρα πριν τα σερβίρουμε.
Σημείωση:
Τα συστατικά των αρωματικών βοτάνων αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή. Αν προτιμάτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον άνηθο με σχοινόπρασο και το λεμόνι με ξύδι από λευκό κρασί. Φυλάσσετε σκεπασμένο στο ψυγείο