Μπισκότα Βουτύματα

Τα μπισκότα βουτήματα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ως συνοδευτικό σε καφέ και αφεψήματα. Είναι νόστιμα, τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, και μπορούν να συνδυαστούν με μια ποικιλία από σάλτσες και ποτά.

Η βασική συνταγή για τα μπισκότα βουτήματα περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και baking powder. Η ζύμη είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορεί να σχηματιστεί σε διάφορα σχήματα

Τα μπισκότα βουτήματα μπορούν να ψηθούν σε φούρνο και να καταναλωθούν αμέσως, ή να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για αργότερα.

Τα μπισκότα βουτήματα είναι ένα ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση. Είναι νόστιμα και εύκολα στην παρασκευή, και μπορούν να απολαύσουν όλοι.

Εδώ είναι μερικά σχόλια για τα μπισκότα βουτήματα από άλλους χρήστες:

  • “Τα μπισκότα βουτήματα είναι τα αγαπημένα μου. Είναι τόσο τραγανά και νόστιμα!”
  • “Τα μπισκότα βουτήματα είναι το τέλειο για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας.”
  • “Τα μπισκότα βουτήματα είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που μπορούν να φτιάξουν ακόμα και τα παιδιά.”

Είναι νόστιμα και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, ιδανικά για πρωινό.
Έχουν γεύση όπως παλιά, όπως ακριβώς έφτιαχνε η γιαγιά.

Υλικά για 21 κομμάτια:

1 Ολόκληρο μέτριο αυγό
130 γρ ζάχαρη άχνη (συν περισσότερη για την επιφάνεια)
300 γρ αλεύρι 00
60 ml σπορέλαιο
40 ml γάλα
7 γραμμάρια αμμωνίας για επιδόρπια
🍋 τριμμένο ξύσμα λεμονιού
Μια πρέζα αλάτι .

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά και την πρέζα αλάτι και μετά προσθέτουμε λίγο λίγο τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού,
την αμμωνία και τέλος το αλεύρι.
Δουλέψτε τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα καρβέλι.
Αφαιρούμε κομμάτια των 25 γραμμαρίων το καθένα από τη ζύμη, σχηματίζουμε κυλίνδρους και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη.
Τοποθετήστε τα μπισκότα όχι πολύ κοντά μεταξύ τους σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε τα μπισκότα σε στατικό φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 15 λεπτά ή τουλάχιστον μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μην αγγίζετε τα μπισκότα όσο είναι ακόμα ζεστά γιατί είναι λίγο μαλακά.Μόνο όταν κρυώσουν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε
σε κλειστά δοχεία.

Η Συνταγή είναι της Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΗ γαλατόπιτα που θα σε ταξιδέψει στην Ιταλία
Επόμενο άρθροΧοχλιοί με κολοκυθάκια και πατάτες (Νηστίσιμο)