Κρουσανάκια με μαρμελάδα δαμάσκηνο, ζαχαρουχο γάλα και μαρμελάδα ροδάκινο.

Συστατικά

Αλεύρι – 800 g
Αλάτι – 4-5 g ή 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτή
Κεφίρ – 400 ml
Ζάχαρη – 70-80 g
Ηλιέλαιο – 5 κουταλιές της σούπας
Ξηρά μαγιά – 5 g
Αυγό – 1
Γέμιση κατα το γούστο σας: Έχω βράσει ζαχαρουχο γάλα, μαρμελάδα δαμάσκηνο με αλεσμένους ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα ροδάκινο.
Φτιάχνει 48 κορουσανακια.

Παρασκευή

Προσθέστε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι) στο ζεστό κεφίρ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε αυτό το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Ζυμώνουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και σχηματίζουμε μια μπάλα από το καθένα.
Παίρνουμε μια μπάλα και την ανοιγουμε σε κύκλο. Χωρίστε σε 16 τμήματα (τρίγωνα). Βάζουμε τη γέμιση σε κάθε τρίγωνο και το στρίβουμε σε ρολό.

Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δύο μέρη της ζύμης. Αφήστε τα έτοιμα κρουασανακι να ξεκουραστούν, περίπου 30 λεπτά.


Αλείψτε κάθε ένα με ένα αυγό ή αραιώστε λίγο νερό με ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περ. 20-25 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΚέικ κακάο με φουντούκι
Επόμενο άρθροΣούπερ νόστιμο κέικ με 3 υλικά….χωρίς πολλή ταλαιπωρία!