Χοιρινές Μπριζόλες σε σάλτσα μουστάρδας

Οι χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα μουστάρδας είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρωματικότητα. Η μουστάρδα προσθέτει μια ελαφριά πικάντικη γεύση που ταιριάζει τέλεια με την πλούσια και ζουμερή χοιρινή μπριζόλα. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή ακόμη και ένα ανάλαφρο πράσινο σαλάτα. Απολαύστε τις χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας και απολαύστε μια εκλεκτή γευστική εμπειρία! 🍖🔥🍽️

Υλικά

•4 μπριζόλες χοιρινές
•2 κ.σ. αλεύρι
•1 κ.γ. πάπρικα
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•αλάτι -πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας:
•1/2 φλ. κρασί λευκό
•1/2 φλ. ζωμό κρέατος
•2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
•2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
•2 κ.σ. μουστάρδα
•4 φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
•αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Πλένουμε τις μπριζόλες, τις σκουπίζουμε καλά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο αλεύρι.
Ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα του φούρνου για περίπου 40 λεπτά, αλείφοντάς τες κάθε τόσο με το λάδι.

Για τη σάλτσα μουστάρδας:
Σε μια κατσαρόλα ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζουμε το κρασί, το ζωμό του κρέατος, το κρεμμύδι τριμμένο και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ελαττωθούν στο μισό τα υγρά υλικά.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
* Προαιρετικά βάλτε τις έτοιμες/ψημένες μπριζόλες στο τηγανι με τη σάλτσα για να απορροφήσουν καλύτερα τη σάλτσα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινές Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο και χειροποίητη μουστάρδα

Χοιρινές Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο και χειροποίητη μουστάρδα

Χοιρινές Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο και Χειροποίητη μουστάρδα, αγαπημένο οικογενειακό φαγητό που λατρεύουν μικροί μεγάλοι

Υλικά

100 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κύβους ζωμός κότας
2 κουταλιές μουστάρδα
2 λεμόνια, το ξύσμα και το χυμό τους
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
6 χοιρινές μπριζόλες χωρις κόκκαλο
4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
Πιπέρι
210 ml νερό, χλιαρό

για την μουστάρδα (μπορείτε να πάρετε και ετοιμη)
1 φλιτζάνι κρύο νερό
3/4 φλιτζάνι ξηρή μουστάρδα σε σκόνη
3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
1/8 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
1/8 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Στο μπλέντερ, ρίχνω το ελαιόλαδο, τους κύβους, τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, το σκόρδο και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνω το μείγμα στο ταψί, κατόπιν τις πατάτες και στη συνέχεια τις μπριζόλες με τα μπαχαρικά και το νερό. Ανακατεύω και σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.
Ψήνω για 1 ώρα και 35 λεπτά. Στα πρώτα 60 λεπτά, ανοίγω τον φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ανακατεύω λίγο τις πατατούλες. Μετά από 15 λεπτά γυρίζω τις μπριζόλες και συνεχίζω το ψήσιμο.

για την μουστάρδα
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατεύεις το νερό, το αλάτι, τη σκόνη μουστάρδας, το σκόρδο, τον κουρκουμά και την πάπρικα.
Βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 – 40 λεπτά.
Προσθέτεις το ξύδι στο παραπάνω μείγμα και συνεχίζεις να ανακατεύεις, μέχρι να αποκτήσει τη “δεμένη” υφή της μουστάρδας που ξέρουμε.
Βράζεις, δηλαδή, για 7 – 10 λεπτά.
Την τοποθετείς σε ένα μπολάκι και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΚοντοσούβλι χοιρινό στον φούρνο
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια γεμιστά στον φουρνο με ρυζάκι!