Χειροποίητη Επαγγελματική Μπουγάτσα

Τι με εντυπωσίασε:

  • Το φύλλο: Ήταν τραγανό εξωτερικά και αφράτο στο εσωτερικό, λιώνοντας στο στόμα. Φαινόταν ότι είχε ανοιχτεί με μεράκι και δεξιότητα, δίνοντας στην μπουγάτσα την τέλεια υφή.
  • Η γέμιση: Ήταν πλούσια και γευστική, με υλικά που ταιριάζαν αρμονικά μεταξύ τους. Δοκίμασα Μπουγάτσα με κρέμα και με τυρί και και οι δύο ήταν εξαιρετικές.
  • Η γεύση: Η Μπουγάτσα ήταν πεντανόστιμη, με ισορροπημένες γεύσεις και αρώματα. Η γλυκιά μπουγάτσα είχε την τέλεια δόση ζάχαρης, ενώ η αλμυρή ήταν γευστική και χορταστική.
  • Η παρουσίαση: Η Μπουγάτσα ήταν ωραία παρουσιασμένη, σε ένα ελκυστικό σχήμα και με ωραίο χρώμα.

Συνολικά:

Η χειροποίητη επαγγελματική μπουγάτσα είναι μια απόλαυση που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι, με υλικά υψηλής ποιότητας και προσφέρει μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία.

Συστήνω ανεπιφύλακτα:

  • Να δοκιμάσετε χειροποίητη επαγγελματική μπουγάτσα, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  • Να πειραματιστείτε με διάφορες γεμίσεις, για να βρείτε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.
  • Να υποστηρίξετε τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία που φτιάχνουν μπουγάτσα με μεράκι και αγάπη.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

450 γρ Φύλλα Κρούστας
200 γρ Αγελαδινό Βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα
600 γρ Γάλα πλήρες φρέσκο
400 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
4 Βανίλιες
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ Κορν Φλαουρ
2 Αυγά μεσαία
4 κρόκοι Αυγών

Για Διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα Σκόνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή αρχικά από την κρέμα όπως σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά ίσα ίσα να ζεσταθούν
Οσο ζεσταίνεται το γάλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ τα αυγά και τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία λεια κρέμα
Οταν ζεσταθεί το γάλα προσοχή όχι να κάψει ρίχνουμε λίγη ποσότητα στο μείγμα των αυγών ανακατεύουμε στο να πάρουν θερμοκρασία και ρίχνουμε το μείγμα πάλι πίσω στο γάλα
Ανκατέβουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Οταν πηξει πλέον η κρέμα μας την αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε

Συνέχεια στο μεγάλο ταψί της κουζίνας του φούρνου το βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα σταυρωτά. Στρώνουμε τα φύλλα σταυρωτά όπως σας είπα με το μισό να προεξέχει από το ταψί και συνεχίζουμε βάζοντας 8 φύλλα
όπως θα δείτε παρακάτω Καθε φύλλο που προσθέτουμε το βουτυρώνουμε ελαφρώςαφού έχουμε απλώσει και τα 8 φύλλα και τα έχουμε βουτυρώσει

Αδειάζουμε τη χλιαρή κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην συνέχεια κλείνουμε την κρέμα με τα φύλλα που είχαμε αφήσει να προεξέχουν και φυσικά δεν ξεχνάμε να τα βουτυρώσουμεμόλις έχουμε φτιάξει έναν ωραίο φάκελο το βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο
βούτυρο που περίσσεψε και είναι έτοιμη για ψήσιμο η μπουγάτσα μας
Εμένα είσαι συσκευασία είχε 8 φύλλα κρούστας εσάς αν έχει περισσότερα βάλτε τα όλα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε την μπουγάτσα μας να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπουγατσα με κρέμα “Θεσσαλονίκης”

Μπουγατσα με κρέμα θεσσαλονίκης

Συνήθως ετοιμάζω τα φύλλα στο σπίτι. Αυτή τη φορά όμως, αγόρασα τα φύλλα για ευκολία, αν και δεν συγκρίνονται με αυτά που ετοιμάζετε στο σπίτι. Αλλά φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο για να κανεις την μπουγάτσα.

Συστατικά

4 λεπτά φύλλα κρούστας για πίτα

Για την κρέμα
500 ml γάλα
60-70 γρ ζάχαρη
80 γραμμάρια λεπτό σιμιγδάλι
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας / ½ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 αυγό

100 γρ βούτυρο / 80 γρ βούτυρο κλαριφ για να λαδώσουμε τα φύλλα
νερό για ψεκασμό πάνω από τα φύλλα

Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και βάζουμε στη σωστή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό.
Ανακατεύουμε όλα πολύ καλά σκεπαζουμε με μία μεμβράνη που εφαπτεται της κρέμας και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Αν δεν έχουμε βούτυρο κλαριφιέ, βάζουμε απλό βούτυρο σε χαμηλή φωτιά / φούρνο μικροκυμάτων και το λιώνουμε.
Με ένα κουτάλι αφαιρουμε πάνω απο το λιωμενο βούτυρο το λιπος. Για το άλλειμα των φύλλων θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το βουτυρο,
έτσι τα φύλλα θα είναι εξαιρετικά τραγανά, ακόμα και την επόμενη μέρα.

Για τη συναρμολόγηση:

Τοποθετήστε 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, φροντίζοντας να αλείψετε κάθε φύλλο με βούτυρο και ψεκάστε με νερό.
Αλείφουμε το τέταρτο φύλλο με βούτυρο και το διπλώνουμε στα τέσσερα και μετά το τοποθετούμε στη μέση των φύλλων.
Ανακατεύουμε με τη κρέμα και προσθέτουμε την κρέμα στη μέση, θα καλυψει το φύλλο που είναι στο κεντρο διπλωμενο στα 4.
Διπλώνουμε τα υπολοιπα φύλλα προς το κέντρο να κανουμε φακελο ψεκάζοντας με νερό και αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (χωρίς αερισμό) για 30 λεπτά.
Κόβουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και τριμμένη κανέλα!

Καλή όρεξη!

Source: retetegrecesti

Προηγούμενο άρθροΠίτα γεμιστή με ζαμπόν και μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΡολό Χοιρινό με Σάλτσα Κρασιού