Αυτά τα τυροπιτάκια ρολό με φύλλο κρούστας είναι απλά μαγευτικά. Η τραγανή κρούστα αγκαλιάζει μια ζουμερή γέμιση τυριού, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.
Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεσή της, ακόμη και για αρχάριους στην κουζίνα.
Υλικά:
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτα
- 400 γρ. τυρί (φέτα, ανθότυρο, τυρί κρέμα, ή μείγμα)
- 100 ml γάλα
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Σουσάμι (κατά βούληση)
- 3 αυγά
Εκτέλεση:
- Για το μείγμα αυγού-γάλα-λάδι: Χτυπήστε ένα αυγό καλά. Προσθέστε το γάλα, το λάδι και το μπέικιν και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
- Για τη γέμιση: Χτυπήστε ένα αυγό και προσθέστε το τυρί. Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε για αλάτι. Προσθέστε αλάτι εάν χρειαστεί.
- Στρώστε 3 φύλλα κρούστας σε ένα ταψί και αλείψτε τα με το μείγμα αυγού-γάλα-λάδι.
- Απλώστε τη γέμιση τυριού κατά μήκος της πιο μακράς πλευράς των φύλλων.
- Τυλίξτε τα φύλλα σε ρολό και τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Χτυπήστε το 3ο αυγό με λίγο γάλα και λάδι και αλείψτε τα ρολά καλά.
- Κόψτε τα ρολά σε κομμάτια και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
- Ψήστε τα τυροπιτάκια στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο), πιπέρι, ή ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
- Αντί για σουσάμι, μπορείτε να πασπαλίσετε τα τυροπιτάκια με τριμμένο τυρί
- Μπορείτε να φτιάξετε ένα διπλό ρολό, απλώνοντας τη γέμιση σε 2 σειρές φύλλων κρούστας.
- Αν θέλετε τα τυροπιτάκια σας να γίνουν πιο τραγανά, ψήστε τα στον αέρα για τα τελευταία 5 λεπτά.
Καλή όρεξη!