Τυροπιτάκια Ρολό με Φύλλο Κρούστας

Αυτά τα τυροπιτάκια ρολό με φύλλο κρούστας είναι απλά μαγευτικά. Η τραγανή κρούστα αγκαλιάζει μια ζουμερή γέμιση τυριού, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.

Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, από ένα εύκολο και γρήγορο σνακ μέχρι ένα εντυπωσιακό ορεκτικό για το τραπέζι σας.

Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεσή της, ακόμη και για αρχάριους στην κουζίνα.

Υλικά:

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτα
  • 400 γρ. τυρί (φέτα, ανθότυρο, τυρί κρέμα, ή μείγμα)
  • 100 ml γάλα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Σουσάμι (κατά βούληση)
  • 3 αυγά

Εκτέλεση:

  1. Για το μείγμα αυγού-γάλα-λάδι: Χτυπήστε ένα αυγό καλά. Προσθέστε το γάλα, το λάδι και το μπέικιν και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  2. Για τη γέμιση: Χτυπήστε ένα αυγό και προσθέστε το τυρί. Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε για αλάτι. Προσθέστε αλάτι εάν χρειαστεί.
  3. Στρώστε 3 φύλλα κρούστας σε ένα ταψί και αλείψτε τα με το μείγμα αυγού-γάλα-λάδι.
  4. Απλώστε τη γέμιση τυριού κατά μήκος της πιο μακράς πλευράς των φύλλων.
  5. Τυλίξτε τα φύλλα σε ρολό και τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί.
  6. Χτυπήστε το 3ο αυγό με λίγο γάλα και λάδι και αλείψτε τα ρολά καλά.
  7. Κόψτε τα ρολά σε κομμάτια και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
  8. Ψήστε τα τυροπιτάκια στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο), πιπέρι, ή ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
  • Αντί για σουσάμι, μπορείτε να πασπαλίσετε τα τυροπιτάκια με τριμμένο τυρί 
  • Μπορείτε να φτιάξετε ένα διπλό ρολό, απλώνοντας τη γέμιση σε 2 σειρές φύλλων κρούστας.
  • Αν θέλετε τα τυροπιτάκια σας να γίνουν πιο τραγανά, ψήστε τα στον αέρα για τα τελευταία 5 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Βυζαντινό με Τσουρέκι
Επόμενο άρθροΝτοματοκεφτέδες στο φούρνο (Απλά τέλειοι!!!)