Εαν ψάχνετε μια εύκολη λύση για το πρωινό των παιδιών σας αυτά τα ψωμάκια θα σας λύσουν τα χέρια. Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές για γλυκές και αλμυρές γεύσεις με βιολογικά υλικά !!

Υλικά για 4 ψωμάκια:

150γρ Βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις –

2 κουταλάκια του γλυκού baking powder – μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι –

250γρ βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι –

λίγο βιολογικό σουσάμι λευκό

λίγο ασπράδι αυγού

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε. Δημιουργούμε μία μπάλα και την κόβουμε στα 4. Πλάθουμε σε μορφή κουλουριού αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τα κουλούρια μας στους 190°C, πάνω κάτω, για 30 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσουν μπορούμε να τα κόψουμε και να τα γεμίσουμε με ότι θέλουμε.

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη
Επόμενο άρθροΠίτα με αλεύρι ρεβυθιού…BIO