Κρητικά Καπνιστά Λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα Ντομάτα
Σερβίρει 2-3 άτομα

Αυτή η εύκολη συνταγή, χρησιμοποιώντας μόνο 5 υλικά, είναι η απόδειξη ότι με λίγα μόνο συστατικά καλής ποιότητας, μπορείτε να κάνετε ένα υπέροχο γεύμα!
Τα Κρητικά καπνιστά λουκάνικα είναι κάτι παραπάνω ​​από νόστιμα! Αλλά μαζί με φρέσκια ντομάτα και πικάντικες πιπεριές φτιάχνουν ένα συνδυασμό που είναι δύσκολο να ξεχαστεί!

 

ΥΛΙΚΑ:

275 γρ  9 τεμ. Κρητικά καπνιστά Λουκάνικα (ή άλλα χωριάτικα λουκάνικα)

image

3-4 Μεσαίου μεγέθους, φρέσκιες, ώριμες Ντομάτες αποφλοιωμένες
1 φρέσκια ​​κόκκινη Πιπεριά
2-3 Καυτερές πράσινες Πιπερίτσες κέρατο τουρσί
1 μέτριο ξερό Κρεμμύδι αποφλοιωμένο
Αλατοπίπερο
30 ml / 2 κ.σ. Ελαιόλαδο

image

ΜΕΘΟΔΟΣ:
A. Ετοιμάστε τα λουκάνικα και τα λαχανικά:

1. Κόψτε τα καπνιστά λουκάνικα σε χοντρές ροδέλες. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.

image

2. Πλύντε και αφαιρέστε τους σπόρους από τη κόκκινη πιπεριά. Κόψτε τη σε μικρά κυβάκια.
3. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τις καυτερές πιπεριές σε λεπτές ροδέλες.

image

4. Τοποθετήστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και το κρεμμύδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ.

image

5. Χτυπήστε τα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μετατραπούν σε πολτό.
6. Τοποθετήστε τον πολτό σε ένα μπολ.
7. Όλα είναι τώρα έτοιμα να μαγειρευτούν!

image

Β. Ώρα μαγειρέματος:
8. Τοποθετήστε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα το ελαιόλαδο.
9. Σοτάρετε για λίγα λεπτά τα κομμάτια του λουκάνικου πρώτα, γυρίζοντας τα γύρω γύρω, έτσι ώστε να χρυσίσουν παντού.

 

Δείτε την υπόλοιπη εκτέλεση εδώ

Προηγούμενο άρθροΡολό κιμά γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού
Επόμενο άρθροΛουκάνικα με πιπεριές και κρεμμύδια