Πατάτες παρμεζάνα

Συστατικά:

Πυρεξ  περίπου. 30 x 20 εκ
8 μεσαίες πατάτες βρασμένες (περίπου 1 κιλό)
400 ml πολτο ντομάτας
Τυρί Emmental (ή άλλα τυριά)
Τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι
Βασιλικός, σκόρδο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαράλα σε μέτρια – υψηλη φωτιά κα ρίχνουμε μέσα τον πολτό ντομάτας,
1 σκελιδα σκόρδο, 2-3 κσ λαδι, αλάτι, 5-6 φύλλα βασιλικού και βραζουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε φέτες.
Στρώνουμε την βάση του πυρεξ με την σάλτσα και απο πάνω μια στρώση με πατάτες.


Από πάνω ρίχνουμε αλάτι και τρίβουμε το εμενταλ και τριμένο κεφαλοτυρι.


Ρίχνουμε απο πάνω άλλη μια στρώση σαλτσα ντομάτας και μια στρώση πατάτας και αλάτι.
Ρίχνουμε παλι τυρί εμενταλ τριμμένο -σαλτσα – κεφαλοτυρι.


Σκορπάμε απο πάνω με φιλαράκια βασιλικού και κάνουμε άλλη μια στρώση πατάτας.
Τελειώνουμε με σάλτσα και τα τριμμένα τυρια που σκεπάζουν την σάλτσα.


Ραντιζουμε με 3-4 κουταλιες ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 20-25 βαθμούς

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς με Σουσάμι ή Χριστουγεννιάτικος
Επόμενο άρθροΤο Γαλακτομπούρεκο μιας Μυτιληνιάς (Ραλλούς)