Ριζότο με αρωματικα κρέμα με βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα 😋

Υλικά

1 μικρό κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα από καυκαλήθρες*, χοντροκομμένα
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
200gr ρύζι αρμποριο κατάλληλο για ριζότο
Ζωμό λαχανικών κατά βούληση, τον έφτιαξα με ένα κολοκυθάκι, 1 καρότο, 1 κοτσάνι σέλινο, 1 κρεμμύδι, αλάτι, έξτρα παρθένο
Ελαιόλαδο. Βράζω περίπου 50 λεπτά.
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνω το ζωμό
Στη συνέχεια πλένω τις καυκαλήθρες 4_5 φορές με νερό και κόβω πολύ καλα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ροδίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις καυκαλιθρες και μια κουτάλα ζωμό μια πρέζα αλάτι και το
αφήνουμε να βρασει για περίπου 10 λεπτά.

Φρυγανίζω το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο μετά πρόσθεσα λίγο ζωμό και ανακατεύοντας συνεχώς μαγείρεψα για περίπου 8 λεπτά προσθέτοντας
λίγο λίγο τον ζωμό, μετά πρόσθεσα το μείγμα καρλέτι, προσθέτω ζωμό αν χρειαστεί, μαγειρεύω λίγο.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά και μετά σβήνουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα λεπτό
και ετοιμοοοο

😋 Σερβίρετε και τρώτε 🤗

*Συμβουλή: Αντί για μυρώνια, καυκαλήθρες και σπανάκι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μείγμα από μυρωδικά και γλυκά χόρτα της
αρεσκείας μας, όπως για παράδειγμα, μαϊντανό και άνηθο, σπανάκι και μάραθο ή άνηθο, σέσκουλα και μαϊντανό κ.λπ.

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι στο πήλινο
Επόμενο άρθρο«Ψεύτικος» Μπακλαβάς