Τούρτα καρυδιού

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. καρύδια
50 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
5 ασπράδια αυγών
150 γρ. ζάχαρη

Για 1η κρέμα

5 κρόκοι αυγών
60 γρ. ζάχαρη
8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
30 ml γάλα
50 γρ. λευκή σοκολάτα
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για 2η κρέμα

200 ml κρέμα γάλακτος (33% λιπαρά)
40 γρ. ζάχαρη
200 γρ. τυρί κρέμα

Για καραμελωμένα καρύδια:
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα καρύδια και τα βάζουμε σ΄ενα μπολ.Προσθέτουμε το αλεύρι,το μπέικιν και ανακατεύουμε.Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τ ασπράδια και τα χτύμαμε σε δύνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και σύνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.Ρίχνουμε τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε με το σύρμα με απαλές κινήσεις.
Καλύπτουμε μια αποσπώμενη φόρμα 24 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
Το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Σ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι ν αφρατέψει.Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Βάζουμε το μπολ πάνω απο μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το κέικ απ΄ τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.Ανοίγουμε τη φόρμα αφαιρούμε το χαρτί και χωρίζουμε το κέικ σε 2 μέρη.
Τοποθετούμε το ένα μέρος μέσα σ΄ ένα τσέρκι.Χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα άσπρης σοκολάτας βουτύρου ν αφρατέψει.
Ρίχνουμε το μισό πάνω στο κέικ και το απλώνουμε να πάει παντού.Βάζουμε από πάνω το άλλο κέικ και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα.Απλώνουμε και το στρώνουμε καλά.
Σκεπάζουνε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Σ΄ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 50 γρ.ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά.Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να καραμελώσουν.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να γίνουν μια σφιχτή σαντιγί.Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βγάζουμε το τσέρκι απ το ψυγείο το αφαιρούμε απ το κέικ.Μ΄ ένα κορνέ στο οποίο έχουμε βάλει την κρέμα κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια.
Ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα καρύδια και τα πασπαλίζουμε από πάνω.
Κόβουμε σε μερίδες και απολαμβάνουμε αυτό το υπέροχο κέικ που λιώνει στο στόμα.

Καλή επιτυχία

Δείτε Περισσότερες Ωραίες συνταγές εδώ

Προηγούμενο άρθροΠίτες Ψωμιού…από ένα παλιό τετράδιο
Επόμενο άρθροΧταπόδι Κρασάτο