Χαλβάς με φωλιασμένο Παγωτό

ΥΛΙΚΑ :

250 γραμμάρια σιμιγδάλι
100 + 25 γραμμάρια βούτυρο
280 γραμμάρια ζάχαρη
400 ml νερού
3 κουταλιές αλεσμένο φυστίκι
10 κουταλιές παγωτό βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίξτε 250 γραμμάρια σιμιγδάλι σε αντικολλητική κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσετε τίποτα άλλο. Να το ανακατεύετε συχνά ώστε να μην καεί. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει. Μην κλείσετε το καπάκι σε αυτό το στάδιο.
Μόλις το σιμιγδάλι γίνει καστανό, προσθέστε 25 γραμμάρια βούτυρο και 3 κουταλιές αλεσμένο φυστίκι. Σοτάρετε όλα μαζί για άλλα 3-4 λεπτά. Κλείστε τη φωτιά.
Ακριβώς όταν αρχίσετε να σοτάρετε το σιμιγδάλι, βράστε επίσης 100 γραμμάρια βούτυρο, 400 ml νερού και 280 γραμμάρια ζάχαρης σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Ανακατέψτε περιστασιακά και όταν η ζάχαρη και το βούτυρο λιώσουν κλείστε τη φωτιά.
Όταν τόσο το σιμιγδάλι όσο και το σιρόπι είναι έτοιμο, ρίξτε το σιρόπι αργά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Κρατήστε το καπάκι στο χέρι σας για προστασία, καθώς το σιρόπι θα διαλυθεί και θα πιτσιλίσει. Ανακατέψτε καλά. Καλύψτε με το καπάκι, κλείστε τη φωτιά και αφήστε το για περίπου 10 λεπτά. Είναι έτοιμο!!

Στήσιμο Πιάτου

Για να σερβίρετε, πάρτε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος και καλύψτε το με μια μεμβράνη τροφίμων.
Γεμίστε το κάτω μέρος του μπολ με το χαλβά.

Πιέστε το σταθερά προς τα κάτω, έτσι ώστε οι πλευρές του μπολ να καλύπτονται επίσης με χαλβά και να σχηματίζουν μια τρύπα στη μέση με ομοιόμορφη ποσότητα χαλβά τριγύρω.

Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα σούπας ή τα χέρια σας.
Γεμίστε την τρύπα με παγωτό βανίλια.

Αναποδογυρίστε το σε πιάτο του γλυκού…..και σερβίρετε!!


Είναι φανταστικό!!

ΠΗΓΗ: turkishyummies.com

Προηγούμενο άρθροMελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Ανατολίτικο Γλυκάκι (Σαμσα)