Ψητές πιπεριές σε σάλτσα με κρέμα γάλακτος

Υλικά:

8 ψητές, πιπεριές
200 γρ κρεμμύδι
1/2 κιλό ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
180 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
150 ml νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
80 ml λάδι
ξηρό φυτικό μπαχαρικό
τριμμένο πιπέρι

Παρασκευή:

1. Αν οι πιπεριές σας είναι παγωμένες (όπως οι δικές μου), τις βάζετε να ξεπαγώσουν και να στραγγίσουν καλά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας και μαζεύετε επιπλέον νερό. Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι με αντικολλητικό πάτο και το βάζουμε να ζεσταθεί. Βάζουμε τις πιπεριές στο ζεστό λάδι και σε μέτρια θερμοκρασία τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε τις πιπεριές σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε να ζεσταθούν.
2. Καθαρίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε κύβους. Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο στο ίδιο λάδι στο οποίο τηγανίστηκαν οι πιπεριές.
Τηγανίζουμε για λίγο, περίπου 2-3 ​​λεπτά και μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Πασπαλίζουμε με ξηρό μυρωδικό και πιπέρι κατά βούληση και τηγανίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το περιττό υγρό της ντομάτας.

3. Ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το νερό με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλα μπαχαρικά, μετά τακτοποιούμε τις ψητές και τηγανητές πιπεριές, σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για πέντε λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Κωνσταντινούπολης με σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροΓλυκά Ζυμαρικά Φούρνου