Συστατικά
5 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι για να δοκιμάσετε
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Ξεκινήστε πλένοντας τα κολοκυθάκια. Αφαιρέστε τους μίσχους και κόψτε τα σε λεπτές φέτες, περίπου. 0,5 cm κατά φάρδος ή κατά μήκος. (Για αυτή τη συνταγή τηγανισμένων κολοκυθιών η εξωτερική φλούδα, οπότε βεβαιωθείτε ότι το πλένετε καλά).
Τοποθετήστε το κολοκυθάκι στο σουρωτήρι μαζί με λίγο αλάτι και αφήστε το στην άκρη για 1 ώρα για να στραγγίσει
Περάστε καλά τα κολοκυθάκια στο αλεύρι, τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη πιατέλα και αφήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Το κολοκυθάκι θα μετατρέψει το αλεύρι σε μία κρούστα. Εάν δεν έχετε χρόνο, αφού τα περάσετε από το αλεύρι, περάστε γρήγορα μέσα από ένα ποτήρι νερό λίγο πριν το τηγάνισμα.
Σε ενός μεσαίου μεγέθους τηγάνι ρίχνουμε φυτικό έλαιο τόσο όσο να βυθίζεται σχεδόν το κολοκυθάκι μέσα στο λάδι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα μέχρι να αρχίσει να καίει καλά. Ελέγξτε εάν το λάδι είναι αρκετά ζεστό βάζοντας ένα κιλοκυθάκι μέσα και αυτό αρχίζει “τσιτσιρίζει” τότε το λάδι είναι έτοιμο. Για τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια είναι καλύτερο να τηγανίζετε σε παρτίδες για περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντας τις πλευρές τους, μέχρι ωραία να γίνουν χρωματισμένα.
Αφαιρέστε το τηγανισμένο κολοκυθάκι χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε κάποια χαρτοπετσέτα για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε τα όταν είναι ακόμη ζεστά με συνοδεία ενός ωραίου  τζατζικιού. Απολαύστε το!
Μία παραλαγή της Συνταγής
Εάν θέλετε  αυτή είναι μια πολύ εύκολη παραλλαγή συνταγής, χρησιμοποιώντας μία ζύμη με βάση την μπύρα για επικάλυψη.
συστατικά
5 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
350ml μπύρα
200-250g αλεύρι
Αλάτι και φρέσκο αλεσμένο πιπέρι
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
εκτέλεση
Για να προετοιμάσετε αυτή τη συνταγή, αρχίστε φτιάχνοντας το κουρκούτι για να τηγανίσετε τα κολοκυθάκια. Ρίξτε τη μπύρα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και λίγο λίγο ενώ ανακατεύετε με προσοχή να μην σβολιάσει. Το κουρκούτι για την επικάλυψη του κολοκοκυθιού πρέπει να είναι πιο πολύ υγρό (παρά σφιχτό), αν είναι πολύ σφιχτό, χρησιμοποιήστε λιγότερο από ότι λέει αυτή τη συνταγή. Αλατοπιπερόστε, και καλύψτε το κουρκούτι με κάποιο πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, πλύνετε τα κολοκυθάκια, αφαιρέστε τους μίσχους και τα άκρα και κόψτε σε λεπτές φέτες, περ. 0,5 cm ή κατά μήκος.
Τοποθετήστε τα Κολοκυθάκια σε ένα σουροτήρι μαζί με λίγο αλάτι και αφήστε τα στην άκρη για 15-20 λεπτά για να στραγγίξουν. 
Περάστε τα κολοκυθάκια μία φορά από το κουρκούτι και τηγανίστε τα και από τις δύο πλευρές μέχρι ωραία χρωματισμένα. Αφαιρέστε το τηγανισμένο κολοκυθάκι χρησιμοποιώντας ένα τρύπια κουτάλα και τοποθετήστε σε κάποια χαρτοπετσέτα για 1-2 λεπτά.
Απολαύστε αυτό το νόστιμο τηγανητό κολοκυθάκι, ενώ είναι ακόμη ζεστό αφού τα ραντίσετε με τον χυμό ενός λεμονιού!
Προηγούμενο άρθροΣυνταγή παραδοσιακή Καρυδόπιτα με φρυγανιά
Επόμενο άρθροΜια Ξεχωριστή Συνταγή για Γεμιστές Πιπεριές