Υλικά:
300 γρ. ξινή κρέμα (Σημείωση: Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρους λιπαρών ή να αναμείξετε ίσα μέρη ξινής κρέμας και κρέμας γάλακτος.)
80 γρ. τυρί cottage (Το τυρί κότατζ έχει λίγες θερμίδες πολλές πρωτεΐνες, χαμηλά λιπαρά και πλούσια διατροφική αξία. Είναι ένα μαλακό τυρί με τη μορφή κόκκων-σβώλων, με κρεμώδη υφή και ελαφριά δροσερή γεύση, ενώ λόγω των χαμηλών λιπαρών είναι αρκετά εύπεπτο.)
75 γρ. ζάχαρη (Προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
80 γρ. νερό
Βανιλίνη (ή εκχύλισμα βανίλιας)
Προετοιμασία:
Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε το νερό και πασπαλίστε τη ζελατίνη από πάνω. Αφήστε τη να σταθεί για 5 λεπτά για να φουσκώσει. Στη συνέχεια, ζεστάνετε το μείγμα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την ξινή κρέμα και το τυρί cottage με ένα μίξερ χειρός ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανιλίνη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίξτε σιγά-σιγά τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα της κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε τη δημιουργία σβόλων.
Μοιράστε το μείγμα σε μπολ ή ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
Γαρνίρετε το γλυκό με φρέσκα μούρα, φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, τριμμένους ξηρούς καρπούς, ή ό,τι άλλο σας αρέσει!
Πώς να φτιάξετε ξινή κρέμα:
Αν δεν βρίσκετε έτοιμη ξινή κρέμα, μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα στο σπίτι:
Αναμείξτε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρους λιπαρών με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ή ξύδι.
Αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-12 ώρες, μέχρι να πήξει.
Ανακατέψτε καλά και η ξινή κρέμα σας είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!