Μια πολύ απλή συνταγή αλλά γεμάτη γεύση. Η συνταγή για αγριογούρουνο στην κατσαρόλα είναι πολύ απλή από μόνη της και το μυστικό για να το κάνετε νόστιμο βρίσκεται όλο στη μαρινάδα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο !

Υλικά

κρέας αγριογούρουνου 1,5 κιλό ή χοιρινό
καρότα 1
σκελίδα σκόρδο 2
δεντρολίβανο 2 κλωναράκια
λευκό κρασί 400 ml
φασκόμηλο 4 φύλλα
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  
Αλάτι για γεύση.
πιπέρι όσο χρειάζεται.
ζωμός κρέατος 1 λιτρο

Υλικά για τη μαρινάδα
λευκό κρασί 1 λιτρο
δεντρολίβανο 3 κλωναράκια
φασκόμηλο 4 φύλλα
φύλλο δάφνης 1
γαρίφαλο 4 μούρα

Παρασκευή

Οταν θέλετε να ετοιμάσετε στιφάδο αγριογούρουνο σε λευκό χρώμα, πρώτα από όλα:
Ετοιμάστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ζωμό κρέατος.
Παίρνουμε το κρέας αγριογούρουνου και το κόβουμε σε κύβους, αφαιρούμε το περιττό λίπος.
Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα δοχείο στο σωστό μέγεθος και προσθέτουμε τη δάφνη, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το γαρύφαλλο και το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε το δοχείο με τη διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μετά την υποδεικνυόμενη ώρα, αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα.
Ετοιμάζετε ένα σοταρισμένο καρότο και κρεμμύδι κομμένα σε μικρά κυβάκια. Ρίξτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ανάψτε τη φωτιά και αφήστε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέστε το σοταρισμένο μείγμα που μόλις ετοιμάσατε στην κατσαρόλα, μαζί με τις σκελίδες σκόρδου. Τηγανίζουμε για λίγο.

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2