Φτιάξτε το πιο λαχταριστό και εντυπωσιακό γλυκό! Αυτή η συνταγή για αναποδογυριστό κέικ ανανά είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει με τη ζουμερή γεύση και την όμορφη εμφάνισή του. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό γλυκό!

Υλικά

(ταψί 22-24 εκ.)

Για την καραμέλα και τον ανανά:

7 – 8 δαχτυλίδια ανανά σε κονσέρβα
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
Για τη ζύμη:

125 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
2 αυγά
180 γρ. αλεύρι
60 γρ. κορν φλαουερ
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
90 γρ. Γιαουρτι στραγγιστο (έχω 15-20%)
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Καραμέλα και Ανανάς: Βουτυρωνω τον πάτο ενός ταψιού 23 εκ. (ή μη αποσπώμενης φόρμας διαμέτρου 22-24 εκ.). Σε ένα τηγάνι, λιώνω το βούτυρο και προσθέτω την καστανή ζάχαρη. Ζεσταίνω για 3-4 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να σκουρύνει ελαφρώς και να κάνει φουσκάλες. Απλώνω την καραμέλα στον πάτο του ταψιού. Τοποθετώ τα δαχτυλίδια ανανά πάνω από την καραμέλα.

Ζύμη: Σε ένα μπολ, χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με το κορν φλαουερ και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτω σταδιακά στο μείγμα βουτύρου το 1/3 του αλευριού, μετά το μισο γιαουρτι, άλλο 1/3 αλευριού, το υπολοιπο φιαουρτι και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Ρίχνω τη ζύμη πάνω από τον ανανά στο ταψί και την απλώνω ομοιόμορφα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βγει από το κέντρο να είναι καθαρή.
Μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο, το αφήνω λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζω αμέσως σε μια πιατέλα

και πασπαλίζω με ζαχαρη άχνη.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.