Κοτόπουλο με Πιπεριες

Διαφήμιση

Χρειάζεσαι:

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 κιλό ψητές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες/αν θέλετε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, χρησιμοποιήστε ψητές
πιπεριές σε βάζο, αλλά χωρίς ξύδι./
3-4 μεγάλα κρεμμύδια – ψιλοκομμένα
1 κιλό ντομάτες – κομμένες σε κύβους / μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ντομάτες σε κονσέρβα /
3-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
3-4 σπασμένες καυτερές πιπεριές (τσιλι) / ή 1 ή 2, ανάλογα με το πόσο καυτερό σας αρέσει,
αλλά τουλάχιστον μία πρέπει να υπάρχει
1/2 κουταλιά της σούπας παπρικα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μεγάλους κύβους.
Σε κατάλληλο δοχείο λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι και τηγανίζουμε τις μπουκιές για 3-4 λεπτά από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο, το αλατίζουμε ελαφρά και το πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι.
Στο ίδιο λίπος βάζουμε το κρεμμύδι και το τσιγαριζουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε την παπρικα, τις ντομάτες και τα ψιλοκομμένα τσίλι.
Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε, μετά επαναφέρουμε το φιλέτο κοτόπουλου, ανακατεύουμε ξανά απαλά.

Ρίξτε είτε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό είτε ένα φλιτζάνι τσαγιού από τη μαρινάδα πιπεριάς, αφήστε τα όλα να πάρουν μια ωραία βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το και σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να παραμείνει ελαφρώς λιπαρό.
Σερβίρετε το πιάτο πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε, φυσικά.

Από μένα ζεστό για εσάς!

ΠΗΓΗ: Στην κουζίνα της Εύας

Διαφήμιση

Διαφήμιση