Υλικά

1 μικρή μερέντα (περίπου 200-250 γρ.)
500 γρ. κρέμα γάλακτος (με υψηλά λιπαρά, 35% και άνω)
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας, προαιρετικά)
Μπισκότα ντάιτζεστιβ (περίπου 8-10, ανάλογα με το μέγεθος των ποτηριών)
Μικρά σοκολατάκια μπισκοτένια (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι η μερέντα να λιώσει εντελώς και να ενσωματωθεί ομοιόμορφα με την κρέμα γάλακτος, δημιουργώντας μια λεία και κρεμώδη σάλτσα σοκολάτας.
Αν επιθυμείτε, προσθέτετε την κουταλιά της σούπας κονιάκ (ή άλλο λικέρ) και ανακατεύετε απαλά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά.

Παίρνουμε τα μπισκότα ντάιτζεστιβ και τα θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να τα βάλετε σε μια σακούλα τροφίμων και να τα χτυπήσετε απαλά με έναν πλάστη ή να τα θρυμματίσετε με τα χέρια σας.

Παίρνουμε ωραία ποτήρια ή μπολ για σερβίρισμα.
Στον πάτο κάθε ποτηριού, βάζουμε μια στρώση από τα θρυμματισμένα μπισκότα ντάιτζεστιβ.
Από πάνω, ρίχνουμε μια γενναιόδωρη στρώση από την κρέμα σοκολάτας που ετοιμάσαμε.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις (μπισκότα, κρέμα σοκολάτας) ανάλογα με το μέγεθος των ποτηριών και την προτίμησή σας.

Στην κορυφή κάθε ποτηριού, τοποθετούμε μερικά σοκολατάκια μπισκοτένια για μια επιπλέον νότα γεύσης και εμφάνισης.

Αν θέλετε ένα πιο δροσερό γλυκό, μπορείτε να βάλετε τα ποτήρια στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Απολαύστε αυτό το απλό και νόστιμο γλυκάκι όποτε λαχταράτε κάτι γρήγορο και σοκολατένιο! Κάντε κλικ και μοιραστείτε αυτή την πανεύκολη συνταγή με τους φίλους σας!

Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou