Υλικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 καρότο, κομμένο σε κύβους
1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
Αρακάς (περίπου 500 γρ.)
Φρέσκια ρίγανη
Μαντζουράνα
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη νοστιμιά λαχανικών
Κουρκουμάς
Νερό
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, τσιγάρισα το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Πρόσθεσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο και την πατάτα, και τα τσιγάρισα όλα μαζί.
Έριξα τον αρακά και τα μυρωδικά (ρίγανη και μαντζουράνα). Επειδή τα έχω στον κήπο μου, ήθελα να τα δοκιμάσω και θεώρησα ότι θα ταιριάζουν υπέροχα.
Αλατοπιπέρωσα, πρόσθεσα τη νοστιμιά λαχανικών και τον κουρκουμά, και συμπλήρωσα νερό όσο χρειαζόταν.
Άφησα το φαγητό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν ο αρακάς ήταν έτοιμος, διέλυσα το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το πρόσθεσα στην κατσαρόλα.
Πρόσθεσα και το χυμό λεμονιού.
Ανακίνησα την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.
Σέρβιρα και απόλαυσα!

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Παπανικολάου