H σούπα με συκωτάκια κοτόπουλου είναι πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, αυτή η σούπα είναι ιδανική για ένα βράδυ ελαφριά και θρεπιτκή. Τα συκωτάκια κοτόπουλου δίνουν μια γήινη γεύση που ισορροπεί τέλεια με τα φρέσκα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Απαραίτητα προϊόντα:
400 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλου
1/4 κεφαλής κρεμμυδιού
1 καρότο
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
1 πατάτα
1 μπάλα φιδέ
80 ml. λάδι
Σχετικά με το κτίριο
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού ή αλεύρι σίτου
4 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και μετά σουρώνουμε τον ζωμό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml. λάδι σε αυτό, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο, κόψτε το 1/2 μέρος του καρότου σε μικρά κυβάκια και τρίψτε το άλλο μέρος στον ψιλό τρίφτη.
Τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά για λίγο.
Όταν τηγανιστούν τα λαχανικά προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε για λίγο μαζί με τα λαχανικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι σίτου, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αμέσως την επιθυμητή ποσότητα νερού
(τον ζωμό).
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους 1 πατάτα και προσθέτουμε στη σούπα.
Αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν.
Όταν βρασουν όλα τα υλικά, προσθέστε 1 μπάλα φιδε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν.
Όταν βρασει ο φιδες, προχωράμε στο αυγόκομα της σούπας.
Για αυτό θα χρειαστείτε 2 κρόκους αυγών, 1 κουταλιά της σούπας κορν φαλουρ ή αλεύρι σίτου (εγώ χρησιμοποίησα κορν φαλουρ γιατί διαλύεται καλύτερα) και 4 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν, στη συνέχεια πάρτε λίγο υγρό από τη σούπα και προσθέστε
σε μια λεπτή ροή μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μειγμα σε λεπτή ροή στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα τη σούπα.
Μη διστάσετε να προσθέσετε τα μπαχαρικά που επιθυμείτε και να αλατίσετε κατά βούληση!
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι από το Кухнята на Ирен