Τι θα χρειαστούμε:
Για τον πατσά:
2 κιλά μπροστινό ποδαράκι μοσχαρίσιο
2,5 λίτρα νερό
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
4 σκελίδες σκόρδο (χωρίς την πράσινη βλαστή)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Για το σκορδοστούμπι:
4-5 σκελίδες σκόρδο
6-7 κουταλιές της σούπας ξύδι
Μπούκοβο για σερβίρισμα
Πάμε να μαγειρέψουμε:
Καθαρίζουμε καλά το ποδαράκι και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε.
Ξαναβάζουμε το ποδαράκι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό, το ξύδι και κλείνουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει για 1,5 ώρα σε μέτρια φωτιά.
Καθαρίζουμε καλά τις σκελίδες του σκόρδου και τις πολτοποιούμε.
Μόλις ο πατσάς είναι έτοιμος, τον ξεκοκαλίζουμε και προσθέτουμε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και το αλάτι.
Για το σκορδοστούμπι:
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο πολτοποιημένο σκόρδο με το ξύδι σε ένα σέικερ.
Σερβίρουμε τον πατσά ζεστό, προσθέτοντας σκορδοστούμπι και μπούκοβο σύμφωνα με το γούστο μας.
Ένας μικρό μυστικό: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πολτοποιητή σκόρδου για να λιώσεις το σκόρδο πιο γρήγορα και εύκολα.