Τα κεράσια είναι ό,τι πρέπει για τώρα που είναι η εποχή τους! Μου αρέσει πολύ γιατί είναι αφράτο, μοσχομυριστό και έχει αυτά τα ζουμερά κεράσια που “σκάζουν” στο στόμα. Είναι ένα κλασικό κέικ που αρέσει σε όλους και γίνεται πανεύκολα.
Υλικά:
350 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (πρέπει να είναι μαλακό)
400 γραμμάρια ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες (σε σκόνη ή εκχύλισμα)
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
420 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
450 γραμμάρια κεράσια απύρηνα (καθαρισμένα από το κουκούτσι)
Εκτέλεση:
1) Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
2) Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το απλώνουμε καλά.
(Εγώ έκανα μιάμιση δόση σε ταψί 35 εκ.)
3) Προσθέτουμε τα κεράσια στο μείγμα, το ένα κοντά στο άλλο και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
4) Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
*Η άχνη είναι προαιρετική. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!