Υπέροχη ιδέα για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα! Ο συνδυασμός του βακαλάου με το σπανάκι είναι πραγματικά εξαιρετικός, και η εκδοχή του φούρνου το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Υλικά

4 φιλέτα βακαλάου κατεψυγμένα
1 κιλό σπανάκι φρέσκο (ή 500 γρ. κατεψυγμένο)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκα ντομάτια τριμμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκα μυρωδικά: μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος (ή ό,τι άλλο σας αρέσει)

Εκτέλεση

Eβαλα σε ένα βαθυ τηγάνι ελαιόλαδο εβαλα το ψάρι μου μέχρι να ροδίσει και από τς δύο πλευρές και έβγαλα τα κομμάτια απο το ψαρι σε ενα πιατο
Mετά έτριψα ένα ξερό κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι λίγα ντοματινια ένα κιλό περίπου σπανάκι αλάτι πιπέρι λίγα φρέσκα μυρωδικά μαϊντανό δυόσμο
Mετά από δέκα λεπτά έριξα πολύ λιγο νερό και έβαλα όλο το σπανάκι και το ζουμί του σε ένα πυρέξ
Εβαλα και τα κομμάτια από το ψάρι σπο πάνω και το έψησα στον φούρνο για μισή ώρα περίπου

Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου