Γαλακτομπουρεκάκια!!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο
Βούτυρο για την επάλειψη

1 λ.γαλα
100γρ.σιμιγδαλι ψιλό,
100γρ.ζάχαρη
2 αυγά
1 κρόκος
2 βανίλιες!
1 κσ βουτυρο

Σιρόπι:
700γρ.ζάχαρη,
500γρ.νερό
1 κανέλα
1 κ.σούπας χυμό λεμονιού!

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό την ζάχαρη και την κανέλα να βράσουν 15 λεπτά όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Αφήνουμε την κατσαρόλα έως ότου το σιρόπι να κρυώσει.

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε την κρέμα.

Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία έως ότου αρχίσει να παίρνει βράση.
Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα βροχηδον το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα.
Οταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου λιώσει και το βούτυρο.
Τότε βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε τα αυγά ένα προς ένα ανακατεύοντας συνέχεια, και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Συναρμολόγηση

Ανοίγουμε στο τραπέζι τα πρώτα 6 φύλλα κρούστας, παίρνουμε το ένα από αυτά και το διπλώνουμε στη μέση.
Στο ένα άκρο του διπλωμένου φύλλου βάζουμε δύο φορές κρέμα με μία κουτάλα, και ύστερα διπλώνουμε το φύλλο και έχουμε έτοιμο το πρώτο γαλακτομπούρεκό μας.
Κάνουμε το ίδιο για όλα τα φύλλα κρούστας και τοποθετούμε τα γαλακτομπούρεκα σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο.

Με ένα πινέλο αλοίφουμε το πάνω μέρος των γλυκών με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για περίπου 40 έως 50 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σιροπιάζουμε με μία κουτάλα.

Τα ατομικά γαλακτομπούρεκα είναι έτοιμα προς σερβίρισμα!

Προηγούμενο άρθροΗ καλύτερη συνταγή για Σαντουιτς Παγωτού…ετοιμάζεται γρήγορα και τρώγεται ακόμα πιο γρήγορα
Επόμενο άρθροΖεστή μεσογειακή σαλάτα λαχανικών