Αυτή η συνταγή για κρεμώδεις γαρίδες με σκόρδο είναι απίστευτα νόστιμη και θα την έχετε στο τραπέζι σε 15 λεπτά! 🙌

ΣΥΝΤΑΓΗ – Σερβίρει 2

Συστατικά

Γαρίδα:
450g Γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι & Πιπέρι

Σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι Κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού μειγμα μπαχαρικών
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
1 Φλιτζάνι Ρύζι μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μαγειρεύουμε:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν αδιαφανή
Βγάζετε τς γαρίδες από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει.
Ανακατεύουμε με το κρασί και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά να μειωθούν ελαφρώς.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τα καρυκεύματα, την πάπρικα, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και το τυρί.

Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι και σιγοβράστε για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.
Σερβίρουμε με ρύζι και πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό και μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Καλή Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen