Γαρίδες au gratin με αρωματικά βότανα.
Συστατικά
500 γρ Γαρίδες 150 γραμμάρια ψιλή τριμμένη φρυγανιά
1 Λεμόνι
Μείγμα μπαχαρικών με βότανα για γαρίδες
Ψιλό αλάτι
Ελαιόλαδο
Μέθοδος
Καθαρίστε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι, την ουρά, τα πόδια και το καβούκι.
Επίσης αφαιρέστε το έντερο, που είναι αυτό το μαύρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της γαρίδας, απλά κόψτε το με ένα μαχαίρι και τραβήξτε το μακριά.
Ετοιμάζουμε το μείγμα παναρίσματος ανακατεύοντας σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το μείγμα μυρωδικών, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλό αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ρίξτε τις γαρίδες στο μπολ και ανακατέψτε με τα χέρια σας να κολλήσει καλά το πανάρισμα.
Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, προσθέστε μερικές φέτες λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος της γαρίδας.
Καλή Απόλαυση