Ο γαύρος τηγανητός είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας.
Εγώ προσωπικά τον λατρεύω, γιατί είναι απλός, γρήγορος και πεντανόστιμος.
Η μαρινάδα του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, και το κορν φλάουρ τον κάνει τραγανό και λαχταριστό.
Υλικά
1 κιλό γαύρος, καθαρισμένος
Για τη μαρινάδα:
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πικαντικη κόκκινη σάλτσα πιπεριας με τσίλι ή χωρίς
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το πανάρισμα:
Κορν φλάουρ
Για το τηγάνισμα:
ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Σερβίρισμα
μαιντανος ψιλοκομένος
Κρεμμθφι ψιλοκομένοσ
μειγμα μπαχαρικών για ψαρια
Λεμονι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
Προσθέτω τον γαύρο και ανακατεύω καλά, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα με τη μαρινάδα.
Αφήνω τον γαύρο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προσθετψ το κορν φλάουρ και το ανακατευω να αλευρωθουν τα ψαρια ομοιόμορφα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνω το λαδι.
Τακτοποιω τον γάβρο γυρω γυρω στο τηγανι και τηγανίζω μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανός.
Αφαιρώ τον γαύρο από το τηγάνι και τον τοποθετώ σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρω τον γαύρο ζεστό, με λεμόνι και μια σαλάτα.