Δείτε Επίσης: Υπέροχα Ντόνατς με σιρόπι Μήλου | Η πιο απλή συνταγή τηγανίτας

Γεμιστά η Σκέτα Ντονατς

Συστατικά:

390 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml νερού
1 αυγό
4 g ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γέμιση
200 g βραστές πατάτες
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
70 g κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
τηγάνισμα
απορροφητικό χαρτί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε μαγιά, ζάχαρη , νερό, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Συνεχίστε και ρίξτε το αλάτι ανακατέψτε και ρίξτε το λάδι και το αυγό και χτυπήστε με το σύρμα χειρός.
Οσο χτυπάτε αρχίστε να ρίχνετε σιγά σιγά 150 γρ αλεύρι και χτυπήστε πολύ καλά.
Σκεπάστε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήστε το στην άκρη για 20 λεπτά.
Μετά τα 20 λεπτά ρίξτε μέσα στο μπολ σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε να πάρετε μία μαλακή πηχτή ζύμη και ξεκινήστε το ζύμωμα με το χέρι για 5 λεπτά τουλάχιστον.
Μόλις έχετε μια σταθερή μαλακιά ζύμη λαδώστε την από πάνω και σκεπάστε την με μεμβράνη και αφήστε την για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Γέμιση

Σε ένα μπολάκι λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι. Στο τηγάνι ρίχνουμε 2 κσ λάδι να κάψει λίγο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες το κρεμμύδι τον μαϊντανό αλάτι και πιπέρι πάπρικα και ανακατεύουμε.
Λαδώστε μία επιφάνεια και τα χέρια σας και χωρίστε την ζύμη σας σε 15 μπαλάκια.
Ανοίξτε κάθε ένα μπαλάκι με τα χέρια σας σε μέγεθος πιατάκι του καφέ βάλτε μία κουταλιά γέμιση διπλώστε και σφραγίστε και βάζετε στο τηγάνι που έχει ζεστό λάδι 1 εκ ύψος. Τηγανίστε κάθε πλευρά για 2 λεπτά και τα βγάζετε σε χαρτοπετσέτα

2ος Τρόπος
Ανοίξτε κάθε ένα μπαλάκι με τα χερια σας σε μέγεθος πιατακι του καφέ και τηγανίστε απ’ ευθείας χωρίς γέμιση ένα-ένα. Σημείωση: αυτά τα γεμίζετε με ότι τυρί θέλετε τα διπλώνετε και τα τρώτε.

Δείτε Επίσης: Υπέροχα Ντόνατς με σιρόπι Μήλου | Η πιο απλή συνταγή τηγανίτας

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Καλή Επιτυχία