Γεμιστά θράψαλα…

Υλικά

2 μεγάλα θραψαλα καθαρισμένα.
1 ξερό κρεμμύδι,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 πράσο,
2 σκελιδες σκόρδο,
6 κουταλιες ρύζι Καρολίνα,
1 ποτήρι λευκό κρασί,
3 φρέσκες ντοματες στον τρίφτη
1 κουταλάκι πελτέ,
2 κούπες νερό,
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

για το ταψι
λάδι
φρέσκια ντομάτα
2 ψιλοκομένες πιπεριές φλωρινης και πράσινες
2 κούπες ζεστό νερό
1 κύβο λαχανικών
μαϊδανο, άνιθο.

Εκτέλεση

Σωταρω το κρεμμύδι, δυο φρέσκα κρεμμυδάκια, πράσο, σκελιδες σκόρδο, προσθέτω 6 κουταλιες ρύζι Καρολίνα, σωταρω να γυαλίσει
Ρίχνω ένα ποτήρι λευκό κρασί, σε λίγο προσθέτω τις ντοματες στον τρίφτη κι ένα κουταλάκι πελτέ, νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Όταν απορροφηθουν τα υγρα, γεμίζω τα θραψαλα, κλεινω με οδοντογλυφιδες, τα τοποθετω σε γάστρα μαζί με τα πλοκάμια.

Περιχύνω με λάδι, φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομένες πιπεριές φλωρινης και πράσινες, δυο κούπες ζεστό νερό με έναν κύβο λαχανικών, μαϊδανο, άνιθο.
Ψήνω στο φούρνο για 2 ωρες 200 βαθμούς.

Καλή Απόλαυση

H Συνταγή είναι της κας Anastasia Dimou

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΠέννες με κρέας σε σάλτσα κρεμμυδιού