Η γλυκιά γεύση της πιπεριάς σε συνδυασμό με τη πλούσια γέμιση από κιμά, ρύζι και αρωματικά, δημιουργεί ένα πιάτο ξυπνά όλες τις αισθήσεις.
Υλικά:
2 κιλά πιπεριές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα χρώματα)
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2-3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
μαϊντανό, ψιλοκομμένος
δυόσμο, ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
500 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και τα κοτσάνια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι στη γέμιση και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή.
Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο ζεστό νερό στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να ροδίσουν οι πιπεριές.
Σερβίρουμε τις γεμιστές πιπεριές ζεστές.
H Συνταγή είναι της κας Ελένη Παπατσάνη