Γιαουρτογλυκό με μπισκότα
Γιαουρτογλυκό με μπισκότα!!!Ένα γρήγορο γλυκάκι που το φτιάχνουμε μέσα σε ελάχιστα λεπτά με λίγα υλικά και σε όποια γεύση μας αρέσει.
Υλικα
1 κιλο γιαουρτι
1 ζαχαρουχο γαλα
2 μπισκοτα πτι μπερ
300 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή 1 κουτί ζελέ βύσσινο εμπορίου (κονσέρβα)
Εκτελεση
Σπάμε σε μεγαλα κομματια τα μπισκοτα. Σε μια λεκανη ανακατεψα με τον αυγοδαρτη το γιαουρτι με το ζαχαρουχο. Ρίχνουμε μεσα τα μπισκοτα και τα ανακατευουμε καλα.
Σε μια πιατελα βαζουμε το τσερκι, βρεχουμε αντικολλιτικο χαρτι και το βαζουμε στα τοιχοματα.
Ριχνουμε μεσα το γλυκο,το απλωνουμε να παει καλα στις ακρες, απλωνουμε απο πανω και το γλυκο κερασι και το βαζουμε στην καταψυξη για δυο ωρες. Αν το αφησουμε παραπανω το τρωμε σαν παγωτο.
Αρεσε σε ολους και αυτο μου φτανει
Σπάστε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατέψτε το γιαούρτι και τo ζaxaroyxo σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη. Προσθέστε τα μπισκότα και ανακατέψτε καλά.
Σε μια πιατελα βαζουμε το τσερκι, βρεχουμε αντικολλιτικο χαρτι και το βαζουμε στα τοιχοματα.
Γεμίστε με το κέικ, απλώστε το μέχρι να συναντήσετε τις άκρες, βάλτε από πάνω τα γλυκά κεράσια και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Αν το αφήσετε για περισσότερο χρόνο, μπορείτε να το φάτε σαν παγωτό.
Όλοι το λατρεύουν, και αυτό είναι αρκετά καλό για μένα.
ΦΩΤΟ: Τσιγάρα ΕλευθερίαΓλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γιαουρτογλυκό σε 5′ πανεύκολο δροσερό παγωτογλυκό (δεν θα το πιστεύετε το αποτέλεσμα)
ΥΛΙΚΑ :
2 Πακέτα μπισκότα (πτι μπερ ή Γεμιστά ή digestive)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400γρ ή 300ml)
1 κουτί βύσσινο ζελέ ή μαρμελάδα αγριοκερασο
*προαιρετικά κομματάκια φράουλας ή άλλου φρούτου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάμε τα 2 πακέτα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ θα ανακατέψουμε με σύρμα το γιαούρτι με το ζαχαρούχο μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα μας (μπορούμε μέσα να βάλουμε και κομματάκια από φρέσκα φρούτα). Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να καλυφθούν και να μαλακώσουν τα μπισκότα. Σε ένα ταψάκι (τσέρκι) 25 εκ το στρώνουμε με αντικολλητικο χαρτί γύρω γύρω μόνο (όχι από κάτω) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και στο στρώνουμε καλά. Από πάνω αδειάζουμε μία κονσέρβα βύσσινο ζελέ εμπορίου ή μία μαρμελάδα αγριοκέρασο με βύσσινο ή κεράσι γλυκό και το απλώνουμε σε όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το αφήνουμε εκεί μερικές ώρες μέχρι να παγώσει καλά και να σφίξει το γλυκό.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και…
Υ.Γ Οταν κόψουμε το κομμάτι μας μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά και γίνετε ένα υπέροχο παγωτογλυκό
Καλή σας Απόλαυση