Υλικά

1½ – 2 κιλ. γίδα μπροστινό (χεράκι) από τα όρη του Ταύγετου
1 κρεμμύδι
5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 – 5 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
6 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένο
1 κ.γ. μπαχάρι ολόκληρο και πιπέρι
2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι (χυμό) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό. Το βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά και ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Βγάζουμε από τη φωτιά χύνουμε το νερό και προσθέτουμε άλλο ζεστό. (Ρίχνουμε αρκετό νερό για να έχουμε στο τέλος, αφού βράσουν και τα λαχανικά, ζουμερή σούπα).

Ξαναβάζουμε στη φωτιά, ρίχνουμε το μπαχάρι, αλατοπιπερώνουμε και μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 2 – 3 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά. Όσο βράζει, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.

Αφού βράσει και μαλακώσει αρκετά το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 45 – 50 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να ρίξουμε λίγο αλάτι ακόμα.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, ρίχνουμε φρέσκο χυμό λεμονιού και την απολαμβάνουμε!!!

Η Συνταγή είναι από το RoulasMera

Προηγούμενο άρθροΖεστή σούπα με φακές και κριθάρι
Επόμενο άρθροΚαταπληκτικό μοσχαρίσιο κρέας με κάρυ!