Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
Για το Παντεσπάνι του Κορμού
6 Αυγά
180 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
1 Σφηνάκι Λικέρ Καραμέλας ή Κονιάκ
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
1 κουτ γλυκού Χρώμα Ζαχαροπλαστικής Ροζ
18 γρ Κορν Φλαουρ
180 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την Κρέμα
500 ml Φυτική Κρέμα Σαντιγί
100 γρ Ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες
300 γρ Πραλίνα Φιστικιού
Για Διακόσμηση
Σαντιγί, Διάφορα Διακοσμητικά,
Καβουρδισμένα Χονδροκομμένα φιστίκια Αίγινας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το παντεσπάνι του κορμού όπου ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά τη ζάχαρη και της βανίλιες και τα χτυπάμε
για 5 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν για να φουσκώσουν
Οταν έχουν ασπρίσει τα αυγά σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε ένα σφηνάκι λικέρ καραμέλα ή κονιάκ ό,τι σας αρέσει ξύσμα από ένα πορτοκάλι
προαιρετικά το χρώμα ζαχαροπλαστικής και κοσκινισμένα το αλεύρι με το κορν φλάουρ
Επειτα ανακατεύουμε απαλα με μία σπάτουλα ωστε να μη χαθεί ο όγκος τώρα αυγών
Αδειαζουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας όπου έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 175 βαθμούς για ακριβώς 12 λεπτά
Οταν ψηθεί το παντεσπάνι μας έτσι όπως είναι καυτό τοποθετούμε επάνω μία λαδόκολλα και μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Οταν πλέον έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας πάμε να φτιάξουμε την κρέμα για τη γέμιση και την επικάλυψη όπου στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε
τη φυτική κρεμα σαντιγι μαζί με τη ζάχαρη άχνη και της βανίλιες και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ωραία σαντιγί που στέκεται
Η σαντιγί αφαιρούμε τον κάδο κρατάμε ξεχωριστά περίπου τη μισή ποια για την επικάλυψη και στην υπόλοιπη σαντιγι προσθέτουμε την κρέμα
φιστικιου που φτιάξαμε σε προηγούμενο βίντεο και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί
Ετοιμο το παντεσπάνι μας αφαιρούμε τις λαδόκολλες και το σιροπιάζουμε ελαφρώς με ένα σιρόπι που φτιάξαμε με νερό και ζάχαρη προαιρετικά
και σας λέω εντελώς προαιρετικά το σιρόπιασμα διότι μπορεί να σας δημιουργηθούν κάποιες ρωγμές κατά το τυλιγμα αυτό φυσικά δεν πρόκειται
να το δει κανείς διότι τα καλυφθεί με την επικάλυψη
Τοποθετούμε μία γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα φυστικιού που φτιάξαμε απλώνομαι ομοιόμορφα και με τη βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε
σε ρολόγους. Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο έτσι με τη λαδόκολλα όπως είναι για τουλάχιστον μία με δύο ώρες να παγώσει και να σφίξει
Ετοιμος παγωμένος ο κορμός μας τον έχω καλύψει με την συνταγη που ειχαμε κρατησει και ξεκινάμε τη διακόσμηση όπου είναι στην κρίση του
καθενός εγώ τον έχω διακοσμήσει με καβουρδισμένα χοντροκομμένα φυστίκια αιγίνης με διάφορο διακοσμητικά που έφτιαξα με λευκή σοκολάτα και κρέμα φυστικιου
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον λογαριασμό μας στο Instagram , όπου σας περιμένουν τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.