Γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού: Η ελαφρώς πικρή γεύση της φλούδας του πορτοκαλιού, σε συνδυασμό με τη γλυκιά ζάχαρη, δημιουργεί έναν μοναδικό και αρμονικό συνδυασμό. Η διαδικασία μπορεί να φαίνεται χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Υλικά:

10 μικρά πορτοκάλια
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φετες Χωρίς ξύσιμο χωρίς Ξεπικρισμα (αν δεν αγαπάτε την ελαφρά πιπεράτη γεύση της φλούδας
ρίξτε για 1 λεπτό σε νερό που βράζει βγάλτε με κουτάλα αράχνη και αφήστε 2-3 ωρες σε κρύο νερό Μετά στραγγισμα και η υπόλοιπη διαδικασία )
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό χαμηλό βράσιμο για κάνα μισαωρο
Μένουν να κρυώσουν Ξανά βράσιμο γύρω στο 10 λεπτο

Τα πορτοκάλια είναι του κήπου Μπορεί να χρειαστεί να βράσετε λίγο περισσότερο
Κλείνουμε τον δεύτερο βρασμο όταν δούμε ότι αρχίσουν να γίνονται διαφανα
Μένουν στο σιρόπι για ένα 24 ωρο περίπου το σιρόπι που μένει είναι περίπου 1 φλυτζανι Πυκνό σα ζελέ υπέροχο
Σε σιτά να στεγνώσουν μια νύχτα η κάμποσες ώρες
Δεν είναι πικρά η μάλλον ελάχιστα πίκρα Έχουν έντονο άρωμα και γεύση

H συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️